President Trump ärkas, säutsub ja on püha viha täis (13)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi jaoks paistab uus nädal olevat alanud mitte just kõige helgemas meeleolus – sotsiaalmeediasse paisatud säutsude põhjal on ta juba ärkvel ja seejuures püha viha täis.

Põhjuseks ajsaolu, et tema enda administratsiooni töötajad ja juristid on asunud pehmendama sisserännukeelu laiendamise nõuet, mille ta pärast Londoni viimatist terroriakti esitas.

Esimese asjana teatas Trump täna hommikul Twitteris, et «inimesed, juristid ja kohtud võivad nimetada asju nii, nagu nad seda tahavad, aga mina kutsun üles sellele, mida me vajame ja mis see tegelikult on: SISSESÕIDUKEELD».

Möödus vaid neli minutit, kui presidendilt ilmus samal teemal järgmine säuts, kus ta soovis, et justiitsministeerium jääks esialgse sissesõidukeelu mõiste juurde ega prooviks seda asendada poliitiliselt korrektse versiooniga:

Järgnes koguni kaheksaminutiline vaikus, kuid siis lõppes ka see ja nüüd said sõimu osaliseks juba ka kohtud. «Igal juhul allutame me ekstreemsele kontrollile USAsse tulevad inimesed, et hoida meie riik turvalisena. Kohtud on aeglased ja politiseeritud!» hüüdis ta.

Veebiväljaanne Gismodo pakub, et Trumpi ajas vihale telekanli MSNBC klipp, kus oli kokku võetud eri ametnike arvamused selle kohta, kuidas mõista Trumpi väljendit «sissesõidukeeld»:

Trumpi eestvedamisel juba kehtestatud sisserännupiirangud mitmest islamiriigist on enim peavalu valmistanud suurtele tehnoloogiaettevõtetele, kellel on nüüd keeruline leitud talente riiki tuua.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles