Galerii: ajutiselt taastatud piirikontroll Eesti-Läti piiril möödub rahulikult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valga-Valka piiril autosid kontrollinud politseinike sõnul möödus ajutiselt taastatud piirikontroll rahulikult ning kontrollitud autode hulk oli tagasihoidlik, kuigi mõned inimesed tuli ka piirilt tagasi saata.

Alko1000 juures sõidukeid kontrollinud patrullpolitseinik Omar Kaljuvee ütles, et kedagi pikemaks kinni nad ei pea. "Kui on lätlane ilma dokumendita, võib ju isegi neile trahvi teha, aga tavaliselt ei lasta neid riiki, kui dokumenti pole kaasas."

Kaljuvee sõnul tuleneb eesistumisega seotud tugevam kontroll sellest, et riiki hakkab saabuma tavapärasest rohkem väliskülalisi, näiteks ametnikke.

Sadakond meetrit eemal autosid jälginud vaneminspektor Martin Luup ütles, et kontroll laabus ootuspäraselt. Kuna esmaspäeval kella viieks olid nad paarilisega kontrollinud üsna väikest hulka sõidukeid, oli tema sõnul ennatlik teha täpsemat statistikat, kui paljud neist tagasi saadeti. Päris kõik siiski kontrollist dokumentide puuduse tõttu läbi ei saanud. "Kohalikud elanikud on harjunud ilma dokumendita üle piiri käima."

Politsei kontrollib pisteliselt sõidukeid, mis võiksid hetkel vastata riskiprofiilile. "Muude riikide numbritega sõidukid, Euroopa Liidu kodanikud, kolmandate riikide kodanikud, kelle dokumente ja viibimise aluseid kontrollida, loomulikult ka Eesti sõidukid, mis võivad äratada kahtlust," loetles Luup huviorbiidis olevaid sihtrühmi.

Õhtuks jõudsid Valka kohale ka tööbussid tehnikaga, mis võimaldab liiklejate tausta täpsemat kontrolli andmebaasidest.

Kontrollid jäävad esialgse kava järgi Valga piiripunktidesse teisipäeva õhtul kella 20ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles