16 lihtsat sotsiaalset oskust, mis teevad sinust meeldivama inimese

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

See on täiesti meie enda teha, kas me jätame endast meeldiva ja armastusväärse või ebameeldiva inimese mulje. Artiklis nimetatud sotsiaalsed oskused aitavad sul ehitada emotsionaalset intelligentsust.  

Business Insider kogus 16 lihtsat ja õpitavat sotsiaalset oskust, mis aitavad sul saada meeldivaks inimeseks, kelle seltskonnas teised ennast hästi tunnevad.

  1. Hoia silmsidet. Üks lihtne viis, kuidas vestluspartnerile oma usaldust ja soojust näidata, on vaadata talle silma. See on uskumatult lihtne, aga nõuab alguses harjutamist.
  2. Naeratamine. Ära alahinda kaunist naeratust! Naera ja tee ise nalja ning inimesed järgivad sinu eeskuju alateadlikult.
  3. Näita välja entusiasmi. Mida rohkem energiat, karismat ja positiivsust, seda edukam sa oled. See on nakkav ja tõmbab inimesi ligi.
  4. Hoia telefon taskus nii kaua kui vestlus või koosolek on lõppenud.
  5. Kutsu inimesi nimepidi. See aitab luua tugevamat sidet ja inimesed on tänulikud, kui sa nende nimesid eriti pärast esimest kohtumist mäletad. See on märk austusest.
  6. Kuula. Sul on üks suu ja kaks kõrva. Kuula selle võrra rohkem.
  7. Kuula aktiivselt. See tähendab seda, et sa kuulad, tõlgendad, hindad ja vastad.
  8. Aktsepteeri komplimente. Arusaadav, et sa ei taha kõlada egoistlikult, aga selle asemel, et midagi ebamäärast vastu mõmiseda, ütle selge sõnaga «aitäh!» ja võta kompliment omaks.
  9. Palu inimesel jätkata, kui talle segati vahele. Kõigil on juhtunud, et keset loo jutustamist segatakse vahele ja siis sa jääd lihtsalt sinna seisma, mõeldes kas keegi üldse kuulas sind. Kui näed seda seltskonnas juhtumas, siis palu sel inimesel oma lugu lõpuni rääkida.
  10. Ütle, et sul on kahju. Isegi, kui sa ei ole midagi valesti teinud, aga miskit on halvasti läinud, siis väljenda oma kaastunnet. See näitab, et sa oled empaatiline ja usaldusväärne.
  11. Harjuta õiget kehahoiakut. Istu ja seisa sirge seljaga. Halb kehahoiak annab inimestele märku, et sulle ei tasu läheneda.
  12. Pea lubadustest kinni. Trikk on selles, et sa pead olema sõbralik ja enesekindel samal ajal, aga mitte ülbe. Kui oled teinud vigu, siis tunnista seda.
  13. Ära kurda. Negatiivsed inimesed on nii väsitavad. Nad on niinimetatud energiavampiirid, kes imevad sinust kõik energia välja.
  14. Tee nii, et kõik tunneksid ennast kaasatuna. Kui sa näed, et keegi tunneb ennast seltskonnast välja jäetuna, siis kaasa ta vestlusesse, aga ära mitte kunagi suru teda tähelepanu keskpunkti, kui ta ei taha seal olla.
  15. Ära tee kergekäelisi järeldusi. Mõnikord teeb meie aju rutakaid järeldusi, kuigi meil ei ole kogu informatsiooni.
  16.  Lõpeta vestlus korrektselt. Viimased sõnad on väga olulised ja need jäävad inimesega pikemaks. Kui said kellegagi alles nüüd tuttavaks, siis ütle, et sulle meeldis teie vestlus või soovi talle kaunist päeva jätku. Nii lihtne asi, mis muudab väga palju.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles