Täna «Radaris»: eestlanna põgenikelaagrist: üks õpilastest joonistas mulle kolm hauda

«Radar» / Kanal 2
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anrike Piel põgenikelaagris
Anrike Piel põgenikelaagris Foto: «Radar» / Kanal 2

Kui karm on elu tegelikult Liibanonis Süüria põgenikelaagris, kui palju on seal igapäevast vägivalda ning milliste probleemidega puutus tunnustatud fotograaf Anrike Piel seal kokku, saab näha tänases «Radaris». 

Anrike Piel on 23-aastane moefotograaf, kelle looming on ilmunud mainekates ajakirjades. Vaid 20-aastasena sai Anrike enda tehtud pildi ajakirja Design Scene esikaanele. Ühtlasi on Anrike olnud vabatahtlikuna Liibanonis Süüria põgenikelaagris.

«Mul korterikaaslane New Yorgist kirjutas, et ta läheb sinna - tule ka. Ja siis ma läksin ka,» räägib tuntud sisekujundaja Aet Pieli tütar.

Anrike Piel põgenikelaagris
Anrike Piel põgenikelaagris Foto: «Radar» / Kanal 2

Lisaks vabatahtliku tööle jäädvustas Andrike foto- ja videokaadreid kõigest, millega kokku puutus. «Taeva poole vaatad, siis seal on ainult juhtmed üleval ja siuke märg ja räpane ja haises. Hingata on seal juba jube keeruline, sest sa hakkad köhima kohe, kui sa õue lähed ja nohu tekib ja pea hakkab ringi käima - sellega harjub muidugi ära. Seal oli ikka päris jälk.»

Mis aga enim Anrikele mõjus, oli südantmurdev kogemus sealstete lastega: «Üks õpilastest joonistas mulle kolm hauda, kuhu siis kirjutas õde, vend, ema.»

Imro Kirsipuu
Imro Kirsipuu Foto: «Radar» / Kanal 2

Lisaks Anrike Pieli haruldastele kaadritele põgenikelaagrist on saates eksvang, kes oma kunagisse kinnipidamiskohta «Radari» ekskursioonile viis. Imro Kirsipuu on üks Eesti staažikamaid vange, kes oma hullumeelse soovi tõttu trellide tagant põgeneda veetis kinnipidamisasutustes kokku järjepanu 15 aastat ja 10 kuud.

«Radar» on Kanal 2 eetris täna algusega kell 21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles