Kantsleri pillav stiil ärritab ministeeriumi (34)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Tea Varrak.
Haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Tea Varrak. Foto: Haridus- ja teadusministeerium

Peaminister Jüri Ratas postitas mai alguses oma sotsiaalmeedia kontole pildid sellest, kuidas äsja kuuendat korda lapse ilmale toonud haridus- ja teadusminister Mailis Reps värske ilmakodanikuga valitsuse istungil käis.

Kuigi äsja sünnitanud, naasis Reps kohe tööpostile. Elu ühe ilusama hetke puhul pidas Repsi meeles ka tema koduministeerium. Esialgu kavatseti talle kinkida mängukaru ja õnnitluskaart, ent viimasel hetkel ilmus ministeeriumi värske kantsleri Tea Varraku nõudmisel kingituste sekka ka kunstnik Ivika Luiski 1800 eurot maksev õlimaal.

Kuna maali maksis kinni ministeerium, kannab esitatud arve ka Varraku allkirja. «Oleme oma ministri üle väga uhked,» põhjendas kantsler maksumaksja raha eest tehtud kallist kingitust. Tema sõnul tegelesid maali valimisega mitu inimest. 

«Käidi läbi mitmeid Tallinna ja veebigaleriisid ning kaaluti eri teoseid. Soov oli, et see oleks heatujuline ning helge - peegeldaks rõõmsat sündmust. Maal sobib sääraselt kenasti ministri kabinetti,» põhjendas Varrak valikut.

Valib ise välja

See on vaid üks näide veidi üle kahe kuu ametis olnud Varraku juhtimisstiilist. Nimelt hakkas ta üsna kohe pärast ametisse astumist tegelema ministeeriumis teemadega, mis peaksid oma olemuselt kuuluma pigem haldusjuhi kui kantsleri tööülesannete sekka.

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles