Põlvasse paigutatud süürlased otsustasid Eestist lahkuda (9)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlvas elav Süüria pagulane Iyman ajakirja Time videos.
Põlvas elav Süüria pagulane Iyman ajakirja Time videos. Foto: Kuvatõmmis videost

Mai lõpus kirjutas ajakiri Time Põlvasse elama paigutatud Süüria põgenikest, kes eluga Eestis sugugi rahul polnud. Selgub, et pered otsustasidki Eestist lahkuda.

Iyman Ateeki ja tema meheõe Taimaa Abazli perekonnad suunati Eestisse elama Euroopa Liidu pagulaste ümberasustamise kava raames. Eesti ei olnud nende endi valik.

Kui Iyman ja Taimaa 2016. aasta 17. veebruaril Türgist kummiparvega Kreekasse teele asusid, arvasid nad, et ühinevad mõne päeva pärast Saksamaal oma sugulastega. Selle asemel jäid nad Euroopa Liidu suletud piiride taha lõksu.

Pärast ligi aastat aega põgenikelaagris pakuti neile ümberpaigutamist ainult Eestisse. «See tundub nagu korraldatud abielu,» lausus Iyman ajakirjale Time. «Nagu siis, kui perekond sunnib tütart abielluma inimesega, keda ta ei valinud või kes talle ei meeldi.»

Loe pikemalt: Põlvasse paigutatud süürlane ajakirjale Time: see on nagu sundabielu

Eile selgus, et Iymani ja Taimaa pered otsustasidki Eestist lahkuda ja liikuda edasi Saksamaale. Nad plaanivad paluda varjupaika rikkamal maal, kus on suurem moslemikogukond, kirjutas ajakirja Time videograaf Francesca Trianni sotsiaalmeedias.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles