USA meedia väitel põhjustasid Katari kriisi Venemaa häkkerid (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalikud Doha turuplatsil
Kohalikud Doha turuplatsil Foto: Reuters / Scanpix

USA telekanal CNN teatas teisipäeval, et Katari kriisis kahtlustatakse Venemaa häkkereid, kes olevat levitanud valeuudiseid diplomaatiliste suhete pingestamiseks regiooni riikide vahel.

Telekanali usutletud uurimisele lähedalseisvate allikate sõnul olid kõnealused häkkerid avaldanud Katari riikliku uudisteagentuuri uudisvoos valeinformatsiooni.

USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) abistab Katari korrakaitsjaid riigimeedia häkkimise uurimisel, teatasid reedel valitsusallikad.

Paar nädalat tagasi teatasid Katari võimud, et riikliku uudisteagentuuri Qatar News Agency internetikülg langes häkkerite rünnaku ohvriks ja seal avaldati võltspöördumine emiir Tamim bin Hamad Al-Thani nimel.

Valeuudistes kirjutati muu hulgas, et USA presidendi Donald Trumpi ja Katari suhted on viletsad ja riigi välisminister Mohammed bin Abdulrahman al-Thani kavatseb naaberriikidest koju kutsuda mitmed suursaadikud. Uudised väideti põhinevat emiiri väljaütlemistel.

Kõnealused uudised levisidki hoogsalt muu hulgas Araabia Ühendemiraatides ja Saudi Araabias.

FBI ega USA Luure Keskagentuur (CIA) pole uurimist telekanalile CNN otseselt kommenteerinud. Katari võimude kinnitusel avaldatakse uurimistulemused lähiajal.

Saudi Araabia, Egiptus, Bahrein ja Araabia Ühendemiraadid süüdistasid Katari terrorismi toetamises ning teatasid esmaspäeval diplomaatiliste suhete katkestamisest Dohaga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles