Ekspert üle-euroopalisel digikonverentsil: tänases ELis ei saaks Skype sündida

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype
Skype Foto: Toomas Huik

Euroopa Liidu ühise digituru idee – või õigemini puudulik teostus – on läbi kukkunud. Ühist turgu ei ole ja paistab ka, et ei tule, sedastas Christian Borggreen CCIA-st* üle-euroopalisel internetiteemalisel konverentsil EuroDIG 2017.

Borggreen on kindel, et viga ei ole mitte eurooplaste mõttevaesuses, vaid fragmenteeritud turus - selleks, et mis tahes riigist teistele turgudele laieneda, läheb vaja tohutuid investeeringuid, kas või juba juristide palkade maksmiseks, et selgitada välja, kuidas ettevõte end uue riigi seadusandlusega kohandama peab, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Ilmselt ei saa enam tulevikus Skype'i iial luua,» võtab ta fragmenteerituse teema kokku otsese näite ja metafoori kaudu samal ajal. Probleem on tema sõnul selles, et kuigi kahe aasta eest kuulutas Euroopa Liidu digitaalse ühisturu loomisest ning ka selleks plaanitud tegevused tõotasid ettevõtetele tõelist piirideülest laienemist, ei ole selle ajaga kuigi kaugele jõutud.

On isegi märgata vastupidiseid tendentse: e-privaatsuse direktiiv ning EL-i audio-visuaalse meedia poliitika kipub startivatele ettevõtetele isegi varasemast enam takistusi teele viskama.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

*CCIA ehk Computer & Communication Industry Association on rahvusvaheline mittetulundusühing, mis koondab enda alla valdkonna organisatsioonid. CCIA on seisab avatud turgude, süsteemide ning võrgustike, õiglase ja avatud konkurentsi eest arvutite, telekommunikatsiooni ja interneti valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles