SDE uude juhtkonda on suur tung

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt, Helmen Kütt ja Jevgeni Ossinovski.
Andres Anvelt, Helmen Kütt ja Jevgeni Ossinovski. Foto: Toomas Tatar

Kui Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimeheks kandideerib pühapäeval tagasi vaid praegune tervise- ja tööminister, kaks aastat erakonda juhtinud Jevgeni Ossinovski, siis partei aseesimeheks soovib saada koguni kaheksa inimest.

SDE neljast praegusest aseesimehest kandideerivad pühapäevasel üldkogul tagasi riigikogu liikmed Helmen Kütt ja Rainer Vakra ning kultuuriminister Indrek Saar. Ainsana ei kandideeri uuesti aseesimeheks ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo.

Palo ütles Postimehele, et tema hinnangul on erakond tugevam, kui juhtimisse on kaasatud rohkem inimesi. «Seetõttu ise aseesimeheks mitte kandideerides annan võimaluse suurendada juhtimisse kaasatud inimeste hulka. Küll aga otsustasin kandideerida erakonna juhatusse,» ütles Palo, lubades jätkuvalt panustada nii erakonna juhtimisse kui sotsiaaldemokraatia edendamisse.

Riigikogu liikmetest soovivad SDE aseesimeheks saada ka Heljo Pikhof, Liisa Oviir ja Marianne Mikko. Lisaks on oma kandideerimist kinnitanud Tallinna linnavolikogu SDE fraktsiooni esimees Anto Liivat ja ettevõtja Ain Böckler.

Kõik aseesimehe kandidaadid peale Saare kandideerivad ka SDE juhatusse. Peale nende taotlevad kohta juhatuses Andres Anvelt, Eiki Nestor, Hannes Hanso, Hanno Matto, Inara Luigas, Kalev Kaljuste, Kalvi Kõva, Katrin Lugina, Ivari Padar, Jaak Allik, Lauri Läänemets, Margus Kraav, Maris Sild, Marju Lauristin, Neeme Suur, Priit Lomp, Rannar Vassiljev, Reili Rand, Sirje Tobreluts ja Tõnu Ints.

Pärnus kogunev SDE üldkogu valib esimehe, aseesimehed ja juhatuse, aga ka revisjonitoimkonna, põhikirja- ja programmitoimkonna, valimistoimkonna ning aukohtu ametisse kaheks aastaks. Samuti kinnitatakse esimehe ettepanekul ametisse peasekretär, kellena tõenäoliselt jätkab Kristen Kanarik.

Päevakorra kohaselt kuulab SDE üldkogu ära ka nii esimehe kui teiste juhtide tööaruanded ning kinnitab tänavuste kohalike valimiste platvormi. Kohalike volikogude valimised toimuvad Eestis 15. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles