Pärnu Purjetamisnädalal jätkub Purjetamise Eesti MV sari

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
29er klass 2016. aasta Pärnu Purjetamisnädala poolfinaali stardis
29er klass 2016. aasta Pärnu Purjetamisnädala poolfinaali stardis Foto: Riina Ramst

Eeloleval nädalavahetusel peetav Pärnu Purjetamisnädala regatt on kahepaatidele RS Feva ja 29er EJL Purjetamise Eesti Meistrivõistluste avaetapiks ning F18 katamaraanidele tänavuse sarja teiseks osavõistluseks.

Reedest pühapäevani vältaval võistlusel stardivad noorteklassis RS Feva, skiff-paadil 29er ning katamaraanil F18 enam kui 50 sportlast.

F18 klassis juhivad Eesti Meistrivõistluste sarja kaks nädalat tagasi Tallinnas peetud Kalevi Jahtklubi meistrivõistluste tulemuste alusel Uku Kuusk ja Aivar Soo (EKL), 29er'il aga alustavad läbi hooaja vältavat teekonda oma eelmise aasta meistritiitlite kaitsmise nimel Mari-Ann Raud ja Maris Seersant (TJK).

Võistlusformaat koosneb reedest pühapäeva ennelõunani merel toimuvast fliidisõitude seeriast ja pühapäeva pärastlõunal Pärnu jõel jahtklubi esisel akvatooriumil lühirajal purjetatavatest vaatemängulistest finaalidest. Finaalid koosnevad poolfinaalist, kus purjetavad fliidisõitude seeria paremusjärjestuses 4.-10. koha võistlejad, ja finaalist, kus võistlevad fliidisõitude seeria paremusjärjestuse 1.-3. koha omanikud ning poolfinaali võitja. Kuldfinaalis selguvad regati esikolmik ja 4. koht. Finaalsõite kommenteerivad kaldal Joel Kukk ja Rimo Timm ning kõigil huvilistel on põnevatele sõitudele võimalik alates kella 14-st kohapeal kaasa elada.

Pärnu Purjetamisnädala korraldab Pärnu Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga. Võistlused avavad reedel kell 13:00 jahtklubis pidulikult Pärnu Jahtklubi kommodoor Väino Hallikmägi ja Eesti Jahtklubide Liidu president Egon Elstein.

Esimese fliidisõidu hoiatussignaal antakse reedel kell 15, laupäeval on fliidisõidud planeeritud algusega kell 12 ning pühapäeval fliidisõidud algusega kell 11 ja finaalsõidud algusega kell 14.

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused koosnevad kokku kaheksast regatist:
1) 26.-28. mai Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, F18
2) 2.-4. juuni Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Techno 293, RS:X, Formula
3) 9.-11. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid RS Feva, 29er, F18
4) 16.-18. juuni Baltic Cup Estonia (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula
5) 14.-16. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er
6) 25.-27. august Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
7) 8.-10. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
8) 22.-24. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18, Techno 293, RS:X, Formula

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Matek, LTT, Eesti Meedia ja Strand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles