Eestis esineb kahekordne Grammy-võitja Bill Laurance

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Laurance
Bill Laurance Foto: promo

21.–22. juulil Küla Villas Harjumaal toimuv pop-up muusikafestival Acoussion Live tegi teatavaks enamiku esinejatest, kes kahe pika päeva jooksul publiku ette astuvad. Auväärset nimekirja kroonib kahekordne Grammy-võitja Bill Laurance (UK).

Kultus-džässbändi Snarky Puppy asutajaliige ja pianist Bill Laurance on maailmakuulus multiinstrumentalist, helilooja ja produtsent, kelle The Guardian ristinud «jazzi maestroks». Ta on tuuritanud kõikjal maailmas nii sooloartistina kui suuremates koosseisudes. Oma ülieduka karjääri jooksul on mees esinenud koos rea muusikamaailma supertalentidega, näiteks Morcheeba, David Crosby, Salif Keita, Bobby McFerrini, Susana Baca, Laura Mvula, Jacob Collieri, Musiq Soulchildi ja Metropole Orchestraga. Kuid ennekõike on ta tuntud kui fenomenaalse džässkoosluse Snarky Puppy asutajaliige. Acoussionil astub Bill üles oma suurepärase kvarteti koosseisus.

Vaata Bill Laurance'i esinemist:

Lisaks esinevad Acoussionil siinmail ülimenukas ja üha enam laias ilmaski tuntust koguv IIRIS (EE/UK), prantsuskeelse muusika tulevikutäht nooruke Pomme (FR), Eesti parim džässkooslus Estonian Voices, tänavu Eesti Muusikaauhindadel aasta ansambliks kroonitud Elephants From Neptune, samal galal aasta alternatiiv/indie-albumi tiitliga pärjatud Mick Pedaja, suurepärast venekeelset indie-muusikat viljelev Svidanie (RU) Moskvast, Eesti Muusikaauhindadel aasta parima etno/folk/rahvaliku albumi preemia korjanud Maarja Nuut, maailmakuulsatele seriaalidele «CSI: Miami», «Grey anatoomia», «Kondid», «Kurjuse Kannul» jt oma lugusid «laenanud» Richard Walters (UK), konkursi Noortebänd 2016 võitja The Notes ja finalist Lepatriinu, telesaatest «Väikesed hiiglased» tuntud 6-aastane Lucas Christopher Varema, Eesti Laul 2016 poolfinalist The Jingles, kunagise menubändi MID solist ja ERRi telesaadete «Kahekõne», «Suud puhtaks», «Kontakt» jt originaalmuusika looja RObAM ning värsked ja ülimõnusad kooslused Tintura ja Rake. Festivalipäevad saadavad öösse DJ Sander Mölder & DJ Peeter Ehala (TIKS) ning DJ Girti Suun. Kaheksateistkümnest nimest koosnevale esinejateplejaadile lubavad korraldajad juunikuu jooksul juurde veel paari üllatust.

Acoussion Live 2017 on kolmandat suve toimuv pop-up muusikafestival, kus imelise looduse rüpes astuvad ootamatutel improviseeritud lavadel üles eri žanre viljelevad artistid. Tänavune festival on esmakordselt kahepäevane ning toimub reedel ja laupäeval, 21.–22. juulil. Acoussioni puhul on tegemist ka rändfestivaliga ning seekord peatutakse Küla Villas Saku vallas Harjumaal.

Artistide info: http://acoussion.com/kava

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles