Algasid ettevalmistused Pärnu lennujaama uuendamiseks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lennujaam
Pärnu lennujaam Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnumaa omavalitsuste ja ettevõtjate esindajad kohtusid kolmapäeval Tallinna Lennujaama AS juhtkonnaga, kõne all olid Pärnu lennujaama rekonstrueerimise ettevalmistustööd. 

«Riik otsustas suunata Pärnu lennujaama rekonstrueerimiseks lähiaastatel 20 miljonit eurot, et suurendada piirkonna konkurentsivõimet,» rääkis Pärnumaa Omavalitsuste Liidu juhataja Lauri Luur.

Pärnu lennujaama käivitumisel kasvavad lennujaama käitamiskulud ja riik ootab nende katmisel kohapealset panust. «Alustasimegi Pärnu lennujaama omava Tallinna Lennujaama AS-ga läbirääkimisi koostöövormi leidmiseks,» ütles Luur ja lisas, et koostöömemorandum valmib eeldatavalt juuni teises pooles.

Valitsus kinnitas 11. mail riigi täiendavate taristuinvesteeringute programmi kolmeks järgmiseks aastaks, mille järgi rahastatakse Pärnu lennujaama rekonstrueerimist 20 miljoni euro ulatuses.

«Investeeringu eest on kavas rekonstrueerida Pärnu lennujaama lennurada ulatuses, mis lubaks vastu võtta suuremaid lennukeid ja tuua piirkonda jõukamaid Põhja-Euroopa turiste,» lisas Luur.

2013. aastal keelas Lennuamet lennuraja kehva tehnilise seisukorra tõttu üle kuue tonni kaaluvatel lennukitel Pärnus maandumise, mis lõpetas just käivitunud lennud Põhjamaadest. «Töökorras on vaid 800-meetrine lennurada väikesaartele lendamiseks,» rääkis Luur. 

Endisele sõjaväelennuväljale rajatud Pärnu lennujaam on oma raja pikkuselt ja suuruselt Eestis teisel kohal. Pärnust toimuvad lisaks Eesti-sisestele regulaarlendudele ka era- ja tellimuslennud teistesse riikidesse. Pärnu lennujaam kuulub riigiettevõttele AS Tallinna Lennujaam. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles