Kangur ja Vene tulevad korvpallikoondisele appi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur üle-eelmisel aastal Riias toimunud EM-finaalturniiril.
Kristjan Kangur üle-eelmisel aastal Riias toimunud EM-finaalturniiril. Foto: Tairo Lutter

Käesoleva nädala alguseks andsid Eesti korvpallikoondise kandidaadid teada, kes tulevad sel suvel Eesti rahvusmeeskonda esindama. Enamik kutse saanutest on kohal, paar mängijat objektiivsetel põhjustel väljas.

Esialgsesse nimekirja kuuluvad 18 mängijat, kelle seast peatreener Tiit Sokk valib augusti alguses 12 meest. Nimekirja kuuluvad nii meie tuntuimad mängijad Kristjan Kangur ja Siim-Sander Vene, kui operatsioonist taastuv Janar Talts.

Koondise kandidaadid
Tagamängijad: Sten Sokk, Rait-Riivo Laane, Sten Olmre, Rain Veideman, Tanel Kurbas, Janari Jõesaar, Martin Paasoja, Jaan Puidet, Gregor Arbet
Eesliinimängijad: Kregor Hermet, Erik Keedus, Siim-Sander Vene, Kristjan Kangur, Kristjan Kitsing, Janar Talts, Timo Eichfuss, Reinar Hallik, Toomas Raadik

«Siim-Sander Vene ühineb koondisega tänase prognoosi kohaselt juuli teises pooles, kuid see sõltub  tema paranemise tempost. Hoolimata mõningatest vigastustest ja eemale jäänud noormängijatest on koondise hetkeseis hea,» sõnas koondise peatreener Tiit Sokk.

Üks nimetatud eemalejääjatest on Indrek Kajupank, keda ootab ees põlveoperatsioon. Eesti korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi kommenteeris saarlase eemalejäämist järgmiselt: «Kajupank sai vigastuse koondise eest mängides juba mullu ning vajab operatsiooni esimesel võimalusel. Soovime talle head taastumist, oleme tänulikud ja ootame teda tagasi.»

Koondis koguneb esimeseks treeninguks 27. juunil. MM lisavalikturniir algab 5. augustil võõrsil Makedoonia rahvuskoondise vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles