RKAS laenab LHV pensionäridelt raha

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprilli keskpagias teatasid LHV pensionifondid Nordica lennukite ostmisele õla alla panekust. Vasakult: Nordica finantsjuht Ahto Pärl ja LHV pensionifondide juht Andres Viisemann.
Aprilli keskpagias teatasid LHV pensionifondid Nordica lennukite ostmisele õla alla panekust. Vasakult: Nordica finantsjuht Ahto Pärl ja LHV pensionifondide juht Andres Viisemann. Foto: Eero Vabamägi

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) viis läbi 10-aastase tähtajaga võlakirja emissiooni summas 48,5 miljonit eurot, mille märkijaks said LHV pensionifondid, teatasid ettevõtted.

RKASi juhatuse liikme Piia Kallase sõnul on äriühingu tänane omakapitali maht tavapäratult suur ning emisiooni läbiviimine pakkus hea võimaluse nii investeeringute rahastamiseks kui ka ettevõtte kapitali struktuuri korrastamiseks, vahendab Äripäev.

«Kui varasemalt on RKAS kaasanud võõrvahendeid pankade kaudu, siis pensionifondide kaudu tegevuse rahastamine on ettevõttele esmakordne,» lisas Kallas. 

LHV pensionifondide juhi Andres Viisemanni sõnul on tal väga hea meel, et RKAS valis LHV pensionifondid endale võlakirjainvestoriks.

«Antud võlakirjade emissioon ongi oluline just sellepoolest, et me suutsime leida lahenduse ning tõestada, et pensionifondid suudavad pakkuda pankadele korralikku konkurentsi,» tähendas Viisemann.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles