BBC valimisprognoosi kohaselt jääb konservatiividel enamusest puudu neli kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti valimisi jälgitakse tähelepanuga ka Tokyo börsil.
Briti valimisi jälgitakse tähelepanuga ka Tokyo börsil. Foto: TOSHIFUMI KITAMURA/AFP

Briti rahvusringhäälingu BBC ajakohastatud prognoosi kohaselt jääb peaminister Theresa May konservatiividel endiselt neli kohta puudu enamusest parlamendi alamkojas.

BBC reede varahommikul edastatud arvutuste kohaselt saavad konservatiivid 322 kohta ehk praegusest üheksa kohta vähem.

Tööpartei võtab seevastu 261 kohta ehk varasemast 29 kohta rohkem.

Suurbritannias neljapäeval korraldatud erakorraliste parlamendivalimiste häälte kokkulugemine alles käib. Selgunud on üle saja koha 650-kohalises parlamendis.

BBC hinnangul on mitmetel konservatiivide valitsuse ministritel oht kaotada oma koht parlamendi alamkojas. Teiste seas võib oma ringkonnas valimisvõitluse kaotada siseminister Amber Rudd.

Mitmetes valimisringkondades on tulemused väga tasavägised.

Keskööl avaldatud rahvusringhäälingu BBC ning telekanalite Sky ja ITV lävepakuküsitluse kohaselt oleksid Theresa May konservatiivid 650-kohalises parlamendis saanud 314 ja leiboristid 266 kohta. Liberaaldemokraatlik Partei oli küsitluse järgi võtmas 14 ja Šoti Rahvuspartei 34 kohta. Briti Iseseisvuspartei (UKIP) jäi küsitluse kohaselt esindajata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles