Sadamates ja lennujaamas tuleb dokumendid käepärast hoida

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik dokumente kontrollimas
Politseinik dokumente kontrollimas Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise tõttu suurendab politsei dokumentide kontrolli sadamates ja lennujaamas, mistõttu palub PPA ka lähiriikidesse reisijatel vaadata üle oma reisidokumentide kehtivusaeg ning reisile minnes pass või ID-kaart käepärast hoida.

Põhja prefektuuri piirivalvebüroo juhi Ivo Utsari sõnul võib juba praegu seoses eesistumise kohtumistega näha nii sadamates kui ka lennujaamas täiendavaid patrulle, kes kontrollivad pisteliselt nii reisijaid kui ka sõidukeid ja nende dokumente.

Selleks, et kontroll sujuks võimalikult ladusalt, tuleb reisile minnes või sealt saabudes kaasas kanda kehtivat reisidokumenti, passi või ID-kaarti. Pelgalt juhiloast naaberriiki reisimiseks ei piisa, meenutas Utsar.

«Samuti tasuks Tallinnas nii laevalt tulles kui ka laevale minnes tavapärasest pisut rohkem aega varuda,» ütles ta.

Lisaks pöörab PPA tähelepanu sellele, et reisijate valduses ei oleks ohtlikke esemeid või materjale, mille vedu nõuaks õhu-või mereteed kaudu eriluba või on hoopis keelatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles