Corbyn tõstis leiboristid tuhast

Juhan Mellik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti leiboristide liider Jeremy Corbyn.
Briti leiboristide liider Jeremy Corbyn. Foto: Reuters / Scanpix

Kui Theresa May kuulutas välja erakorralised parlamendivalimised, ei uskunud ilmselt tema ega keegi teine, et läheb nii, nagu läks. Vaevalt uskus ka Jeremy Corbyn, kelle juhitud leiboristid tegid konservatiivide arvel korraliku tõusu.

Üldiselt oli ju arvatud, et tooride ülevõimu ei kõiguta miski. Seda enam, et leiboristid koos kõigi teiste maade vasakpoolsetega on sügavas kriisis, kust radikaalsotsialistist Corbynil neid vaevalt õnnestub välja tirida. Tulevik paistis kindel. Kuid võta näpust – midagi läks valesti!

Varem sageli naerualuseks sattunud Corbyn ilmselt teadis, mida teeb. Eriti palju võitis ta noorte ja linnainimeste hääli. Tema vahepeal kõikuma löönud positsioon erakonna juhina on nüüd kindlamast kindlam. Ühtlasi tõestab see taas, kui lõhenenud on Suurbritannia ühiskond. Mitte kõik ei taha Brexitit, mitte kõik ei soovi tunda karmi leedi kätt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles