Kirjanik toob bluusifestivalile muusikuid kodumaalt ja kaugemalt

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik Heiki Vilep.
Kirjanik Heiki Vilep. Foto: Sille Annuk

Keset pühapäeva hakkab Tartu kesklinnas Ristiisa pubi ees mängima ansambel The Drifters ning annab sellega märku, et taas algab festival Emajõe Bluus. Muusikuid võib iga soovija kuulata päeva viimase tunnini, kusjuures täiesti tasuta. Peakorraldaja ja muusik Heiki Vilep, kes on küll rohkem tuntud menuka lastekirjanikuna, on saanud bändidele ja üksikesinejatele päeva ära jagada nii, et ülesastumisi Ristiisa pubi ees on 13.

Mõned esinejad ei ole varem Emajõe Bluusil üles astunud, näiteks Tõun ja ka The Drifters.

Kui kell 12 alustanud The Drifters on lõpetanud, ootab kell 12.45 järge Setumaa muusikakollektiiv Imäujahammõq koos Eestist naise võtnud ameeriklase James Graffiga.

Edasi läheb festival umbestäpselt sedamoodi: kell 13.30 Random Deal, 14.15 Enn Vei Blues Band, 15 Tõnu Timm alias Tõun, 15.40 Vello Jurtom koos Sexteen Stringsiga, 16.20 Autt Of Office, 17.05 Lavrix Band (Läti), 17.50 B. B. Max (Läti), 18.35 Hideaway ja 19.20 Cement (Läti).

Ja seejärel, kell 20.05 tuleb kuulajate ette Blues Mode, kaasas külalisesinejana Laur Joamets, kes mängis USA-s parima kantrialbumi võitnud ansamblis Sturgill Simpson. Kell 21.05 jätkub festival pubi ees Hetero esinemisega.

Mis saab siis, kui päeval läheb jämedaks sajuks ja lõõtsuma hakkab marutuul? «Siis lähme pubisse sisse,» ütles Heiki Vilep.

Kavakohaselt ootab pubi oma rüpes festivalimuusikuid kell 23. «Mäng käib nii kaua, kuni pillimeestel jõudu jätkub,» ütles ta. «Üks raudselt kindel esineja on Peeter Prints Project. Pärast seda on vaba lava.»

Näidendite kirjutamine

Festivali korraldamise kõrval jagab Heiki Vilep oma aega praegu Lutsu teatrile Põlvamaal.

Ööl vastu reedet kirjutas ta kella neljani ümber «Kapiukse kollide» teksti. Selle lavastab muusikalina Jaan Willem Sibul, kusjuures samuti vanemuislane Karmen Puis on kahes rollis – Ema ja Täiesti Mõttetu Kott. Kosmikute solist Meelis Hainsoo on aga kollide pealiku Kapi-Kolla osas. Etendused on Lutsu külas juuli alguses.

Heiki Vilepil tuli põhjalikult uuendada ka möödunud suvel samuti Lutsu teatris mängitud lavastuse «Täiesti salajane» tekst, sest improvisatsioonis tekkinud ideed ja naljad tuleb ära kasutada. Vaatajate ette tuleb see komejant sealsamas 16.-22. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles