Tuuletu päev jättis Pärnus võistlevad purjetajad kaldale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Purjetamisnädala tuuletu teine võistluspäev kaldal
Pärnu Purjetamisnädala tuuletu teine võistluspäev kaldal Foto: Riina Ramst

Pärnus valitses täna mõnus rannailm - soe ja praktiliselt tuuletu, mis purjetamiseks paraku sobilikke tingimusi ei pakkunud. Seetõttu tuli EJL Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja osavõistluseks oleva Pärnu Purjetamisnädala regati teine päev raporteerida lõppenuks ainsatki võistlussõitu kirja saamata.

Eilsel avapäeval peeti kõigis kolmes võistlustules olevas kahepaadiklassis ära neli sõitu, mille tulemuste alusel RS Feval juhivad Oskar Tiidemann ja Luca Remmel (Rein Ottosoni Purjespordikool), 29er'il Märten Mikk ja Randal Annus (Tallinna Jahtklubi) ning F18-l Uku Kuusk ja Aivar Soo (Eesti Katamaraanide Liit).

Regatt jätkub ning ühtlasi ka lõppeb homme, mil peetakse viimased fliidisõidud ning seejärel juba pingelised ja põnevad finaalid.

Pärnu Purjetamisnädalal stardib RS Feva klassis 15, 29er klassis 8 ja F18 klassis 5 paatkonda. RS Fevale ja 29er'ile on regatt Eesti MV sarja esimene ning F18-le teine etapp.

Võistlusformaat koosneb reedest pühapäeva ennelõunani merel toimuvast fliidisõitude seeriast ja pühapäeva pärastlõunal Pärnu jõel jahtklubi esisel akvatooriumil lühirajal purjetatavatest vaatemängulistest finaalidest. Finaalid koosnevad klassidele RS Feva ja 29er poolfinaalist, kus purjetavad fliidisõitude seeria paremusjärjestuses 4.-10. koha võistlejad, ja finaalist, kus võistlevad fliidisõitude seeria paremusjärjestuse 1.-3. koha omanikud ning poolfinaali võitja. Kuldfinaalis selguvad regati esikolmik ja 4. koht. Klassile F18, kus võistlevaid paate on poolfinaali läbiviimiseks seekord liiga vähe, toimub vaid finaal. Finaalsõite kommenteerivad kaldal Joel Kukk ja Rimo Timm ning kõigil huvilistel on põnevatele sõitudele võimalik alates kella 14-st kohapeal kaasa elada.

Pärnu Purjetamisnädala korraldab Pärnu Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Pühapäeval on fliidisõidud planeeritud algusega kell 11 ja finaalsõidud algusega kell 14.

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused koosnevad kokku kaheksast regatist:
1) 26.-28. mai Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, F18
2) 2.-4. juuni Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Techno 293, RS:X, Formula
3) 9.-11. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid RS Feva, 29er, F18
4) 16.-18. juuni Baltic Cup Estonia (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula
5) 14.-16. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er
6) 25.-27. august Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
7) 8.-10. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
8) 22.-24. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18, Techno 293, RS:X, Formula

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Matek, LTT, Eesti Meedia ja Strand. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles