Algab kohus Edgar Savisaare üle

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: graafika: Alari Paluots

Täna algab Harju maakohtus protsess ametist kõrvaldatud Tallinna linnapea Edgar Savisaare üle. Legendaarne poliitik, endine peaminister ja Keskerakonna esimees peab suutma usutavalt ümber lükata talle esitatud süüdistuse, et ta saaks kohtust välja tulla sõnadega, millega ta protsessile vastu läks: «Olen puhas nagu prillikivi.»

Sajandi protsessiks nimetatud kohtulahingu esimeste päevade peaküsimus on aga, mida teeb pistisevõtja Villu Reiljan. Nimelt on asjaosalistelt viimastel päevadel olnud kuulda kahtlusi, et endine maadevahetaja, Rahvaliidu esimees ja keskkonnaminister võib minna riigiprokuratuuriga kokkuleppele, et oma saatus kiirkorras vastu võtta ja pääseda vanglakaristusest.

Nimelt pääses Reiljan ka pistisevõtmise eest vangi minekust ja sai karistuseks tingimisi vangistuse katseajaga. Kohus põhjendas otsust sellega, et Reiljanit pole mõtet vangi panna, sest 60-aastase inimese väärtushinnangud on juba välja kujunenud ja vangla neid ei muuda. «Kohtukolleegium loodab, et süüdistatav on elukogemuse ja hariduse pinnalt võimeline süütegude toimepanemisest hoiduma,» põhjendas kohus tingimisi karistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles