Kantsler maksis Repsile kingitud hinnalise maali ise kinni (20)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tea Varrak.
Tea Varrak. Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht/Scanpix

Haridusministeeriumi kantsler Tea Varrak teatas, et maksis omast taskust kinni kallihinnalise õlimaali, mille eest pidi esialgu raha välja käima ministeerium ise.

Varrak kinnitas ka pärast Postimehe artikli ilmumist, et kink ministrile tuli südamest ja oli mõeldud erakordse sündmuse tähistamiseks. «Tekkinud kahetsusväärse segaduse lahendamiseks maksin maali ise kinni ning annetasin ministeeriumile. Seega kaunistas maal varem, kaunistab praegu ja jääb ka tulevikus ministeeriumi ruume kaunistama,» ütles ta.

Postimees kirjutas möödunud nädalal, kuidas haridusministeerium kinkis juba kuuenda lapse ilmale toonud minister Mailis Repsile 1800 eurot maksnud õlimaali. Esialgu kavatseti talle kinkida mängukaru ja õnnitluskaart, kuid viimasel hetkel ilmus ministeeriumi värske kantsleri Tea Varraku nõudmisel kingituste sekka ka kunstnik Ivika Luiski 1800 eurot maksev õlimaal.

Kuna maali maksis kinni ministeerium, kandis esitatud arve ka Varraku allkirja. «Oleme oma ministri üle väga uhked,» põhjendas kantsler läinud nädalal maksumaksja raha eest tehtud kallist kingitust.

Kuna ministeeriumi töötajale tehtav kingitus läheb erisoodustusmaksu alla, tuleb selle pealt täiendavalt tasuda ka sotsiaal- ja tulumaks ehk 1200 eurot lisaks. Ehk kokku tähendanuks kink haridusministeeriumile 3000 euro suurust väljaminekut.

Mailis Reps (KE) sai oma koduministeeriumilt tähtsa sündmuse puhul kingituseks 1800 eurot maksnud Ivika Luiski õlimaali. Foto: Sander Ilvest.
Mailis Reps (KE) sai oma koduministeeriumilt tähtsa sündmuse puhul kingituseks 1800 eurot maksnud Ivika Luiski õlimaali. Foto: Sander Ilvest. Foto: Sander Ilvest / Postimees
Kommentaarid (20)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles