Vallatud pandad kergitavad Jaapanis aktsiahindu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pandabeebi
Pandabeebi Foto: SCANPIX

Pandabeebi sünd Tokyo loomaaias viis kahe läheduses asuva restorani aktsiad tõusule.

Ueno loomaaed teatas esmaspäeval, et hiidpanda Shin Shinil sündis vähemalt üks poeg. Loomaaias ei ole sellist uudist olnud juba viis aastat. Pandabeebi tõotab aga õitsvat äri kõikidele ettevõtetele, mis uudishimulikke loomaaiakülastajaid teenindavad, vahendab CNN money. 

Hiina toitu pakkuval Totenkol ning prantsuse roogade poolest tuntud Seiyokenil on mõlemal loomaaja läheduses restoran. Totenko aktsia kerkis uudisepeale esmaspäeval korraks 38 protsenti ning Totenko aktsia hüppas 11,3 protsenti kõrgemale. Päeva lõpuks olid ettevõtete aktsiad vastavalt 6,7 ja 6,5 protsenti tõusnud.

Pandabeebi vanemad Shin Shin ja Ri Ri tulid Tokyo loomaaeda Hiinast 2011. aastal. Juba veebruaris, kui nende kurameerimine avalikuks tuli, hakkasid restoranide aktsiad kallinema.

Ueno loomaaed maksab pandade eest  950 000 dollarit aastast 10 aasta jooksul. Ühe pandabeebi majanduslik mõju on äriväljaande Nikkei hinnangul aga 243 miljonit dollarit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles