Fotod: selline näeb välja vastvalminud Ülemiste trammitunnel (2)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna lennujaama viival trammiteel valmis raudtee alt läbi kulgev tunnel, mis annab lootust, et lennujaama trammiliin saab õigeks ajaks valmis, teatas tööde tellija Tallinna Linnatranspordi AS.

Tallinna Linnatranspordi ASi juhatuse esimehe Enno Tamme sõnul oli lennujaama trammiteeharu ehitamisel suurim väljakutse vajadus viia see raudtee ja Suur-Sõjamäe tänava alt läbi.

«Eestis puudus seni kogemus raudtee ja trammitee kahetasandilise ristumise lahendusest ning ehitamisest rongiliiklust katkestamata,» märkis Tamm, kelle sõnul tulid aga ehitajad selle ülesandega väga hästi toime, mis kinnitab veel kord, et eesmärk lennujaama trammiliikluse alustamiseks septembrist on reaalne.

150-meetrise suletud osa ja 125 meetri pikkuse rambiga tunneli rajamisel teisaldati umbes 10 000 kuupmeetrit hüdrovasaratega purustatud paasi ja 6000 kuupmeetrit kaevatavat pinnast. Valati või monteeriti kokku 1000 kuupmeetrit betooni, millele lisanduvad trammiteed kogu objekti ulatuses kandekonstruktsiooni mahuga umbes 700 kuupmeetrit.

Trammitee lennujaama haru algab Peterburi maantee äärde rajatud pöördekanjonist, kulgeb tunnelis raudtee ja Suur-Sõjamäe tänava alt läbi, jõuab süvendis tõustes Keevise tänaval taas maapinnale ning lõpeb tagasipöörderingiga lennujaama juures. Pärast trammitee valmimist on Tallinna lennujaam ühenduse poolest kesklinnaga üks mugavamaid terves Euroopas.

Tööd, millest põhiosa on tänaseks juba tehtud, lähevad maksma 12,5 miljonit eurot. Ehitusega alustati läinud aasta augustis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles