Viimased nädalad koolis – kas kummivenitamine või tähtis osa õppetööst? (2)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kooliaasta lõpus kolib õppetöö sageli õue – käiakse ekskursioonidel, piknikutel, muuseumides ja teatris.
Kooliaasta lõpus kolib õppetöö sageli õue – käiakse ekskursioonidel, piknikutel, muuseumides ja teatris. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Nii mõnigi lapsevanem ei mõista, miks õpetajad mõtlevad lastele juuni esimesteks nädalateks välja kõiksugu tegevusi alates piknikutest lõpetades kinoskäimistega selle asemel, et tõmmata lõppevale kooliaastale lihtsalt varem joon alla. Koolijuhid peavad kooliväliseid ühistegevusi aga oluliseks osaks õppetööst.

«See aasta on tõesti kuidagi jabur,» ütles Postimehega suhelnud ema, kelle alg- ja põhikooliealised lapsed käivad Tallinnas Jakob Westholmi gümnaasiumis. «Varem oli ka ekskursioone ja kõiksugu muuseumide ja teatrite külastusi – kooliaasta viimane nädal oli ikka selline –, kuid tänavu jaotati kõik tegevused kolme nädala peale laiali. Kõik oli pea peale pööratud.»

Tema sõnul mainisid ka lapsed, et erilist mõtet nad enam kooliskäimisel juunikuus ei näinud, sest hinded olid väljas ja õppetööd suurt ei toimunud.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles