Saksa vasakpoolsed loodavad Corbyni edule

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakpoolsete esinumber valimistel Sahra Wagenknecht.
Vasakpoolsete esinumber valimistel Sahra Wagenknecht. Foto: Rainer_Droese/imago/localpic/Scanpix

Briti Tööpartei juhi Jeremy Corbyni edu möödunud nädalal toimunud erakorralistel valimistel on Saksamaal uut lootust andnud vasakpoolsele erakonnale Die Linke, mis loodab leiboristide head tulemust omal maal korrata –panustas ju Corbyn sel korral uudisteagentuuri Reuters väljendi kohaselt häbenemata vasakpoolsele programmile.

Saksamaal toimuvad üldvalimised selle aasta septembris, praeguste küsitluste järgi on vasakpoolsed riigis toetuselt kolmas jõud. Möödunud nädalal Hannoveris toimunud Die Linke parteikongress algas vahetult pärast Briti valimistulemuste selgumist.

Erakonna kaasesimees Katja Kipping sõnas Reutersile kongressi ajal, et teda julgustas see, kuidas Corbyn asus valimiskampaaniasse kõvasti konservatiividest tagapool, kuid suutis suurepärasel moel neile järele jõuda – ning mis veelgi olulisem, rõhudes teemadele, mis on ka Die Linkele olulised, näiteks jõukusemaksule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles