Soome valitsus jäi püsima

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome valitsuskriis on lahenenud ning valitsus jätkab senises koosseisus, teatas peaminister Juha Sipilä eile Turu lennujaamas toimunud erakorralisel pressikonverentsil.
Soome valitsuskriis on lahenenud ning valitsus jätkab senises koosseisus, teatas peaminister Juha Sipilä eile Turu lennujaamas toimunud erakorralisel pressikonverentsil. Foto: HEIKKI SAUKKOMAA/AFP/Scanpix

Kui Eestis muutis Edgar Savisaare taandumine Keskerakonna eesotsast partei päevapealt valitsuskõlblikuks, siis möödunud nädalavahetusel Soome parteimaastikul toimunud võimuvahetus käivitas sellesarnase protsessi, aga peegelpildis.

Laupäeval Jyväsküläs toimunud parteikongressil sai Põlissoomlaste uueks juhiks vastuoluliste vaadetega tuntud Jussi Halla-aho. Keskerakonna ja Koonderakonna jaoks muutis selline asjade käik Põlisoomlased koalitsioonipartnerina vastuvõetamatuks.

Tampere ülikooli poliitikateaduse professor Ilkka Rustetsaari ütles Postimehele, et asi polnud selles, et Halla-aho ei nõustunud valitsusprogrammiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles