Kadrioru Pargi suvehooaeg algab kõrgetasemelise kontserdiga

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrioru park.
Kadrioru park. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Neljapäeval, 15. juunil avatakse Kadrioru suvehooaeg, mille juhatab sisse kell 17 algav kontsert.

Lavale astub Tallinna Kammerorkester koos dirigent Risto Joosti ning solistide Triin Ruubeli ja Lasse Joametsaga viiulil. Esitamisele tulevad: Antonio Vivaldi viiulikontsertide tsükkel «Aastaajad» ja Astor Piazzolla «Buenos Airese neli aastaaega». Edasi võtab lava üle Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli puhkpilliorkester ja dirigent Sirly Illak-Oluvere, kes pakuvad publikule veidi kergemat pargimuusikat.

21. juulil tähistatakse Kalamaja kalmistupargi taasavamist ja kell 19 esineb ansambel Traffic akustilise kontserdiga.

22. juulil tähistab Kadrioru pargi- ja lossiansambel oma 299. sünnipäeva ja tegevusi on nii väikestele kui ka suurtele. Traditsiooniliselt toimuvad lossiaia mängud, päevastel kontsertidel võib kuulda kodumaiseid esinejaid nagu Kadri Voorand koos Estonian Cello Ensemble'iga ja Pille Lille Muusikute Fondi kontserti, millel esitatakse katkendeid tuntud ooperitest. Samuti toimuvad päeva jooksul tegevused veel Kadrioru kunstimuuseumis, Peeter I majamuuseumis, Eduard Vilde muuseumis ja lastemuuseumis Miiamilla.

10. augustil võib Kadrioru pargi kontserdiväljakul kuulda ooperimuusikat kell 19 algaval Alion Balticu ooperimuusika festivali avagalal «Armastus Itaalia moodi!». Üles astuvad solistid maailma juhtivatest ooperiteatritest: Metropolitan Opera, La Scala, Peterburi Maria teater, Eesti rahvusooper Estonia ja paljud teised; sümfooniaorkester Molodechno Valgevenest. Giacomo Puccini rollis on armastatud saatejuht, kunstnik ja muusik Mart Sander. Esitamisele tuleb muusikat Puccini, Verdi, Donizetti ja Bellini ooperitest.

Kontsert on tasuline ja piletid on saadaval Piletilevis.

25. augustil lõppeb 2017. aasta Lillefestival ja suure iga-aastase lillepeo lõpetab Lenna kontsert. Lõputseremoonial tänatakse osalejaid ja külalisi ning premeeritakse parimaid teemaaedu. Kindlasti kuulutatakse ka välja tänavune rahva lemmik ning antakse teada järgmise aasta lillefestivali aedade teemad.

Aasta lõpetab traditsiooniliselt festival «Valgus kõnnib Kadriorus», mis sellel aastal juhatab sisse Kadrioru 300. aasta juubeli ja pakub silmailu lausa kahel järjestikusel päeval.

20.–21. septembril on võimalik vaadelda Kadrioru pargis väljapanekuid ja valguslahendusi ning kuulata tuntud muusikuid.

Terve suve toimuvad jalutuskäigud Kadriorus nii eesti kui ka vene keeles. Eestikeelseid jalutuskäike juhib Kadrioru Pargi muuseumi kuraator Elle Pent ja venekeelseid teabejuht Susanna Olshevskaya.

Lisainfot jalutuskäikude ja kõigi muude ürituste kohta leiab pargi kodulehelt ning sotsiaalmeediast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles