Rünnakus Muqdisho restoranile sai surma vähemalt 17 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muqdisho restorani Pizza House juures on näha plahvatust. 14. juuni 2017.
Muqdisho restorani Pizza House juures on näha plahvatust. 14. juuni 2017. Foto: Reuters / Scanpix

Somaalia pealinnas Muqdishos on rünnakus populaarsele restoranile hukkunud vähemalt 17 inimest, nende seas ka välismaalasi, teatasid võimud.

Rünnaku võttis omaks äärmusrühmitus al-Shabaab.

Mässulised rammisid restorani sissepääsu lõhkeainelastis autoga. Seejärel tungis hoonesse mitu mässulist, kes võtsid kümneid inimesi pantvangi.

Politseikapten Mohamed Hussein ütles, et julgeolekujõud lasid kaks ründajat maha ja päästsid 10 pantvangi, kuid restoranis arvatakse olevat veel viis relvastatud ründajat ja mitukümmend pantvangi.

Kiirabiauto juht Khalif Dahir ütles neljapäeva varahommikul, et nad on toimetanud haiglatesse 17 surnukeha ja 26 haavatut.

Politsei teatel on hukkunute seas vähemalt üks süürlane.

Ründajad kandsid sõjaväevormi. Nad sundisid restoranist plahvatuse järel põgenevaid inimesi uuesti hoonesse, ütles üks pealtnägija, Nur Yasin uudisteagentuurile AP.

Kolmapäevane autopommirünnak purustas restorani fassaadi ja põhjustas tulekahju.

Kuigi al-Shabaab väitis, et ründas naaberrestorani Posh Treats, mida külastab linna eliit ja mis sai kahjustada, oli rünnaku sihtmärgiks Pizza House, ütlesid julgeolekuametnikud.

Julgeolekujõud päästsid Posh Treatsist ühe aasialase, etiooplase, keenialase ja mitu kohalikku töötajat.

Al-Shabaab on rünnanud Muqdishos hotelle, sõjaväe kontrollpunkte ja presidendipalee ümbrust.

Washingtonis baseeruv Strateegiliste Uuringute Aafrika Keskus ütles, et eelmisel aastal oli al-Shabaab kõige rohkem inimesi tapnud äärmusrühmitus Aafrikas. Nende vägivallaaktid nõudsid rohkem kui 4200 inimese elu.

ÜRO Julgeolekunõukogu võttis kolmapäeval ühehäälselt vastu resolutsiooni, millega pikendati ÜRO poliitilise missiooni viibimist selles Aafrika riigis 2018. aasta 31. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles