Mida vahvat kogu perega jaanipäeval ette võtta?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lottemaa

Õige pea on saabumas jaanipäev ning koos sellega vabad päevad, mis võimaldavad kogu perega ühist väljasõitu planeerida. Milline võiks olla parim paik, kus koos aeg maha võtta? Üks selline tore koht on Pärnumaal mere ääres asuv Lottemaa.

Avastusterohke päev saab alguse juba Lottemaa parklasse jõudes, kuhu saabub külalisi vastu võtma Leiutajateküla päris oma rong. Kaheksasaja meetri jagu sõitu metsavaheteel loob mõnusa tunde ja ootus parki jõuda aina kasvab. Astudes rongilt maha päris ehtsas raudteejaamas ja sisenedes Leiutajatekülla, tabab nii suurt kui väikest pereliiget äratundmisrõõm – kõik on täpselt nii kui raamatust loetud ja ekraanilt nähtud.

Jaanipäev Lottemaal

Hana Kivi, Lottemaa programmijuht ütleb, et jaanipäev on külaelanike seas väga oodatud. „Toome tuppa kased, mille lõhn tuletab rõõmsalt meelde, et pikk talv on seljatatud ja suur suvi on lõpuks käes. Jaanilaupäeval koguneme Leiutajateküla elanike ja meile külla saabunud peredega kass Mati staadionile, kus mängime üheskoos toredaid jaanimänge. Tõmbame köit ja võtame mõõtu kotijooksus, nii nagu jaanipäeviti ikka,“ annab Hana lustakalt aimu, millised tegevused on Lottemaad jaaniajal ees ootamas. 

Foto: Lottemaa

Eesti suurim suveteater

Käesoleval suvehooajal mängitakse Leiutajatekülas kokku seitset erinevat etendust, mis pärinevad kõik Janno Põldma sulest. Näiteks saab kahel korral päevas näha suurel laval näidendit, milles osalevad Lotte, Bruno ja Albert koos seaema Helmi ning suslik Väinoga, kellel mõlemal on oma lugu rääkida. Samuti ei puudu suurimast suveteatrist monotükid, milles astuvad üles jänes Adalbert, vana rännukoer Klaus, Lotte ema Anna ja Lätis sündinud kärbseneiu Ruta.

Foto: Lottemaa

Lottemaa programmijuht Hana sõnul on paljudel tegelaskujudel sel suvel jutustada oma põnevad lood, mis avavad nende minevikku ja päritolu. „Käesoleva suvehooaja märgusõnadeks ongi juurteotsimine läbi lugude jutustamise. Saame teada, kelle arvates on maakera lapik ja miks on sigade jaoks padjasõda ikkagi niivõrd südamelähedane,“ jagab Hana vihjeid erinevate etenduste kohta, mida saab näha ka jaanipühade ajal.

Kahe päeva pilet on soodsam

Tuntud tegelaste majad, mängud, laste vaieldamatuks lemmikuks kujunenud seiklus-ja ronimispark, lugematu arv leiutisi, muinasjutust tuttavad atraktsioonid, teatrietendused, metsarajad ja rand asuvad 18 hektari suurusel maa-alal, kus on palju teha ja näha. Kahtlemata on Leiutajateküla jaaniaja parimaid paiku, kus veeta perega lõbusalt vaba aega. Päikselise ilma korral saab rannas, kus asub ka rannakohvik, mõnusasti logeleda ja varbaid vette kasta. Kehva ilma korral saab külaelanike kodudes mõnusasti aega veeta. Pere kõige pisemad saavad seaema Helmi majas koos emade-isadega rahulikult puhata, süüa ja mähkmeid vahetada.

Foto: Lottemaa

Kui tavapäraselt on jaanipäeval paljud kohad riigipüha tõttu külastusajalt lühendatud või päris suletud, siis Lottemaa on avatud oma tavapärastel aegadel - iga päev hommikul kella kümnest kuni õhtul kuueni.

Kahe päeva pilet, mis kehtib kahel järjestikusel päeval, maksab vaid 28 eurot.

Uuri lisa Lottemaa kodulehelt. Teemapargi tegelaste toimetamistega saab end kursis hoida ka Lottemaa Facebookis.

Kohtumiseni Lottemaal, kus jaaniööl tantsivad jaaniussid hobukastani all kaerajaani ja valgustavad ööd järgmisesse päeva!

Copy
Tagasi üles