Riik töötab välja asenduskohtuniku kontseptsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtuhaamer.
Kohtuhaamer. Foto: SCANPIX

Riik on asunud välja töötama asenduskohtuniku kontseptsiooni, et selle kaudu leevendada kohtute erineva koormuse tõttu tekkivaid probleeme.

Riigikohtu esimehe Priit Pikamäe sõnul on viimased aastad näidanud, et kohtutel oleks hädasti vaja mehhanismi, mis võimaldaks kohtusüsteemi sees koormust võrdsustada ja seeläbi tagada kohtuasjade arutamine mõistliku aja jooksul.

«On olnud näiteid, kus mõne konkreetse kohtu koormus tõuseb kohtuasjade suurenemise või kohtuniku lahkumise tõttu hüppeliselt. Et kohtusüsteemil oleks sellistes olukordades võimalik kiiresti ja paindlikult reageerida, oleme välja töötamas asenduskohtuniku kontseptsiooni,» ütles Pikamäe.

Kohtuhaldusreformid ja juurdepääs õigusemõistmisele on arutusel neljapäeval ja reedel Pärnus toimuval Eesti, Läti ja Leedu kõrgemate kohtute kohtunike kogunemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles