Ilves sõidab USAsse küberturvalisust arutama

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: SCANPIX

President Toomas Hendrik Ilves lendab homme Washingtoni kahepäevasele töövisiidile, mille põhiteemaks on küberjulgeolek.

Eesti riigipea külastab Ameerika Ühendriikide küberväejuhatust (CYBERCOM) ja kohtub pikemalt USA küberväejuhatuse ülema kindral Keith B. Alexander’iga, kes on ka Ühendriikide Rahvusliku Julgeolekuagentuuri (National Security Agency, NSA) direktor, teatas presidendi kantselei.

President Ilves ja kindral Alexander kõnelevad küberturvalisusest, mis on NATO-le muutumas üha olulisemaks valdkonnaks.

Rahvusvaheliselt mõjuka Trilateraalse Komisjoni kutsel kõneleb president Ilves Euroopa Liidu liikmesmaa riigijuhina nende aastakonverentsi küberjulgeoleku sessioonil. Tema partneriteks on näiteks Ameerika Ühendriikide endine rahvusliku julgeoleku direktor Dennis Blair, Austraalia Rahvusvaheliste Suhete Instituudi president Ian Dudgeon ja kindral Alexander.

Lisaks annab Ilves Washingtonis Michael Turner Evanoffile üle talle annetatud Maarjamaa Risti III klassi teenetemärgi. Evanoff, NATO peakorteri endine julgeolekujuht ja nüüdne Ameerika Ühendriikide välisministeeriumi kõrge ametnik, pälvis Eesti riigi teenetemärgi olulise panuse eest Eesti kui NATO liikmesmaa julgeoleku kindlustamisel ning alliansi tegevuse edukal koordineerimisel vastuluure ja terrorismivastase võitluse alal.

Tagasi Eestisse jõuab president Ilves 10. aprillil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles