Nõiduslik fotonäitus «Kadunud aega otsimas»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vaata möödunud sajandi lõppu kõrvalseisja pilguga. 

Tallinna Kirjanduskeskuse Tammsaare muuseumis on avatud Peeter Puide fotonäitus «Kadunud aega otsimas». Fotod kujutavad 1980. aastate lõpus, 1990. aastate alguses tehtud fotosid Eesti olmest ja inimestest, aga ka tuntud kultuuritegelastest.

 «Neid näoilmeid, neid inimesi ja seda õhkkonda ei leia enam kusagilt  mujalt, kui ainult tolleaegsetelt fotodelt,» ütleb näitusele saateteksti kirjutanud Viivi Luik.

Fotode autor Peeter Puide on eestlane, kellest nõukogude okupatsiooni tõttu sai alguses põgenik, hiljem rootsikeelne ja Rootsis kõrgelt hinnatud kirjanik. Tema tehtud fotosid iseloomustab oskus tabada ainulaadseid hetki ja ilmeid.

«Puide pildikeel on ühtaegu dünaamiline ja poeetiline,» sõnas  Tallinna Kirjanduskeskuse direktor Maarja Vaino. «Kuid erakordseks teeb Puide fotod just ajastu, mil need on tehtud. Linnavaated, riietus, olme — see taasiseseisvumisaegne Eesti on tõeline kadunud maailm, millesse fotode kaudu saab teha väikese ajarännaku.»

 Näitusel on väljas ligi sada fotot, neist osa raamituna seinal ning osa digiteerituna ekraanil. Näituse saateteksti on kirjutanud Viivi Luik.

Näitus jääb avatuks 20. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles