Ameerikat mürgitab narkoepideemia (1)

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameeriklased Rhonda Pasek ja James Acord kaotasid septembris 2016 ühes Ohio osariigi väikelinna tänaval seisnud autos üledoosi tõttu teadvuse. Sõiduki tagaistmel oli Paseki nelja-aastane lapselaps.
Ameeriklased Rhonda Pasek ja James Acord kaotasid septembris 2016 ühes Ohio osariigi väikelinna tänaval seisnud autos üledoosi tõttu teadvuse. Sõiduki tagaistmel oli Paseki nelja-aastane lapselaps. Foto: Vida Press / Scanpix

​Ajal, mil Ameerika Ühendriikides muutub kanepi tarvitamine üha legaalsemaks – enamikus osariikides on selle kasutamine lubatud ravimina ja kaheksas osariigis ka mõnuainena –, seisab riik silmitsi aina süveneva opioidide epideemiaga.

Mullu sügisel pakkus rohkelt kõneainet Ohio osariigi politsei avaldatud foto auto tagaistmel istuvast nelja-aastasest poisist, kes ootas kannatlikult kojusõitu. Esiistmetel vedelesid teadvuseta tema vanaema ja tolle sõber, kes olid teel heroiini tarbinud ja üledoosi saanud. Politsei teatel avaldati foto andmaks pilti sellest, milline on nende igapäevatöö: samalaadsete üledoosi juhtumitega tuleb tegeleda peaaegu iga päev.

Eelmise aasta aprillis suri kangete valuvaigistite üledoosi järel popstaar Prince, kes avalikkuse ees rõhutas pidevalt puhta elu olulisust. Tema kodust ja stuudiost leiti märkimisväärne kogus narkootilisi valuvaigisteid. Et uimasteid varjata, peitis mees neid vitamiini- ja aspiriinipurkidesse. Talle sai surmavaks fentanüüliannus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles