Pärnakaile olid karikavõistlused edukad

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Sai (139) püstitas Rannastaadionil kaks isiklikku rekordit ja võitis pronksi.
Henri Sai (139) püstitas Rannastaadionil kaks isiklikku rekordit ja võitis pronksi. Foto: ARDI TRUIJA / POSTIMEES/

Laupäeval Rannastaadionil Eesti suvistel kergejõustiku karikavõistlustel jõudis mitu pärnakat poodiumile ja sündis ridamisi isiklikke rekordeid.

Karikavõite jäeti suvepealinna kaks. Naiste 3000 meetri jooksus alistas Birgit Pihelgas hõredas konkurentsis Tallinna spordiseltsi Kalev esindaja Galina Gritskevichi. Pihelga võiduaeg oli 10.04,71. Gritskevich kaotas peaaegu kahe ja poole minutiga.

Meeste 400 meetri tõkkejooksus oli võidukas Pärnus pärit, kuid praegu Audentese spordiklubi esindav Erik Jagor ajaga 52,32. Teine oli Tallinna Kalevi esindaja Aarne Nirk ajaga 53,74 ja kolmas Jagori klubikaaslane Karl Erik Laanet 54,07ga.

Hõbeda võitis meeste kolmikhüppes Pärnu Kalevi kergejõustikuklubi esindav Karl Jõeäär. Jõeääre pikim hüpe kandus laupäeval 15 meetri ja 20 sentimeetri kaugusele. Võistluse võitis Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi esindaja Igor Syunin üheksa sentimeetrit pikema hüppega.

Teine pärnakas, Altiuse spordiklubi esindav Sten-Erik Tomingas jäi sel võistlusel kuuendaks.

Peale selle õnnestus pärnakail koju jätta kolm kolmandat kohta.

Meeste 110 meetri tõkkejooksus sai sellega hakkama Altiuse klubis ja Pärnu spordikoolis treenerina töötav Rauno Kirschbaum. Kirschbaum jooksis ajaga 14,87 ja pidi tunnistama KJK Saare esindaja Johannes Treieli (14,42) ja KJS Sakala sportlase Allar Staškevitši (14,80) paremust.

Meeste 200 meetri sprindis oli teine Altiuse esindaja Henri Sai samuti pronksist autasu väärt. Jooksu võitis Tony Nõu (Audentese SK) ajaga 21,53, talle järgnes Markus Ellisaar (TÜ ASK) ajaga 21,80. Sai jooksis Rannastaadionil oma isikliku rekordi 22,08 ja oli kolmas.

See oli Pärnu noormehele laupäeval teine start. Enne 200 meetri jooksu osales ta ka 100 meetri sprindis, kus sai küll kaheksanda koha, kuid jooksis esimest korda elus alla 11 sekundi ja protokolli jõudis tulemus 10,99. Altiuse kodulehe teatel tõusis Sai 100 meetri tulemusega kuni 18aastaste noormeeste seas Eesti edetabeli juhiks.

Kolmanda pronksi jättis Pärnusse Niidupargi kergejõustikuklubi esindav Toomas Tankler, kes pälvis meeste vasaraheites 58.50ga kolmanda koha. Sama tulemusega sai teise koha Audentest esindav Georg Kaspar Räni. Võitis Genro Paas Sparta spordiseltsist tulemusega 63.35.

Esikuuikusse jõudsid veel meeste 1500 meetri jooksus neljanda koha saanud Karl Mäe, naiste kettaheites oli Niidupargi KJK esindaja Emely Karhu viies. 5000 meetri jooksus lõpetas Audrust pärit Mehis Mäe samuti viiendana.

Altiuse kodulehe teatel püstitas kokku viis nende noort sportlast võistlusel isikliku rekordi.

Klubidest oli meeste seas edukaim Audentes KJS Sakala ja TÜASKi ees. Altius saavutas 24 esinduse seas kaheksanda koha. Pärnu Kalevi KJK ja Niidupargi kergejõustikuklubi said vastavalt 18. ja 19. koha.

Naiste konkurentsis võitis TÜASK Nõmme KJK ja Tartu Kalevi ees. 22 naiskonna seas oli Altius 12., Niidupargi KJK 16. ja Pärnu Kalev 21.

Võistluse detailsed tulemused leiab siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles