Video ja galerii: naiskond alustas Balti liigat raske võiduga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu jalgpalliklubi (PJK) naiskond alistas täna naiste jalgpalli Balti liigas Rannastaadionil Leedu tugevuselt teise naiskonna Kaunase Žalgirise 2:0.

Kuigi pärnulannad kontrollisid kogu mängu, ei õnnestunud neil vastaste väravalukku lahti muukida. Esimesel poolajal luhtas PJK ridamisi võimalusi ja tasemel oli ka Žalgirise väravavaht Klaudija Savickaite.

Poolaja keskel oli leedukail vasturünnakust võimalus koguni ise mängu juhtima minna, kuid PJK väravaht Elis Meetua tõrjus Kamile Vaiciulaityte löögi.

Teist poolaega alustasid pärnulannad samuti teravamalt. 57. minutil andis Anastasija-Grazyna Shcherbachenia hea tsenderduse värava ette, kus oli täiesti vabaks jäänud Anastassia Morkovkina, kes viis pärnulannad lõpuks 1:0 juhtima.

Kaheksa minutit hiljem oli aga pärnakail kõvasti õnne. Leedukate ühel harvadest vasturünnakutest tabas Agne Žegleviciute Pärnu värava põiklatti.

70. minutil nägi Rannastaadionile kogunenud publik omapärast vaatepilti. Žalgirise poolel sai viga Justina Baltrunaite. Et Leedu naiskonnal oma meditsiinipersonali kaasas ei olnud, tõttas Baltrunaitet abistama Pärnu naiskonna füsioterapeut. Pärnakas hindas vastase vigastuse nii tõsiseks, et soovitas mängija välja vahetada. Veidi hiljem kutsuti Rannastaadionile leedulannat abistama kiirabibrigaad.

Mäng kulges pärnakate survega lõpuni ja kuigi võimalusi luhati taas üksjagu, jõudis kohtuniku antud kolmandal lisaminutil lõpuks sihini Kaire Palmaru, kes kõmmutas paarikümnelt meetrilt palli Žalgirise värava paremasse alanurka. Seis 2:0.

Naiste Balti liigas mängiti nädalavahetusel kokku kolm mängu. Eile sai Tallinna Flora koduväljakul jagu samast Žalgirise naiskonnast 1:0 ja reedel alistas Leedu parim tiim Šiauliai Gintra-Universitetas lätlaste FK Liepāja 6:1.

Pärnu naiskonnale jätkub liiga 16. juulil, kui ees seisab sõit Liepājasse. 11. augustil võõrustab PJK Rannastaadionil Šiauliai naiskonda ja viimane mäng tuleb 9. septembril Riias sealse jalgpallikooli tiimiga.

Liigas mängivad kõigi Baltimaade kaks paremat võistkonda omavahel korra läbi ja sama riigi naiskonnad omavahel ei kohtu. Võidu eest teenitakse kolm punkti, viigi eest üks ja kaotus punkte ei anna. Balti liiga võitjaks kroonitakse lõpuks enim punkte teeninud tiim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles