Ministrid: ärapõlenud Londoni kõrghoone fasssadikate võis olla keelatud (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grenfell Tower pärast põlengut.
Grenfell Tower pärast põlengut. Foto: MATT DUNHAM/AP/Scanpix

Ärapõlenud Londoni kõrghoone Grenfell Toweri fassaadikatteks võidi kasutada materjali, mis on Ühendkuningriigis seadusega keelatud, ütlesid kaks ministrit pühapäeval.

Kaubandusminister Greg Handsi sõnul viib valitsus läbi «kiireloomulist inspektsiooni» umbes 2500 sarnases kõrghoones üle Suurbritannia, et hinnata nende turvalisust.

Ekspertide hinnangul aitas hoone fassaadikate, mis sisaldas isolatsiooni, levida leekidel kiiresti mööda hoone seina üles. Mõned ekspertidest ütlesid, et nad pole varem näinud tulekahju niivõrd kiiret levikut.

Varem kuni 600 inimest majutanud 24-korruseline hoone on kolmapäeval puhkenud ja vähemalt 58 inimelu nõudnud tulekahju tõttu ärapõlenud vare.

Nii Hands kui ka rahandusminister Philip Hammond ütlesid televisioonis, et Grenfell Toweri hiljutisel renoveerimisel kasutati fassaadikatteks materjali, mis tundub olevat Suurbritannias seadusega keelatud. Hands rõhutas, et ametnikud hetkel ei tea täpselt kõiki üksikasju möödunud aastal toimunud renoveerimisest.

«Minu arusaam on, et kate, mille kasutamisest teatati, pole kooskõlas Ühendkuningriigi ehitusreeglitega,» ütles Hands telekanalile Sky News. «Peame välja selgitama millist katet täpselt kasutati ja kuidas seda (maja külge) kinnitati.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles