Estonian NeilPryde Baltic Cup'il võidutsesid eestlastest Ingrid Puusta ja Madis Kallas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2017-06-18 EMV 4. etapp BC from A4 Media on Vimeo.

Täna said Pirital selgeks NeilPryde Baltic Cup ja EJL Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarjade osavõistluse Estonian NeilPryde Baltic Cup'i parimad klassides RS:X, Techno 293 Junior U15 ja Techno 293 Youth U17 põnevates finaalsõitudes ning ülejäänud klassides fliidisõitude seeria tulemuste kokkuvõttes.

Viimane võistluspäev algas eelmistest märksa reipamas tuules peetud fliidisõitudega kõigile klassidele ning jätkus pärastlõunal Techno 293 Junior U15, Techno 293 Youth U17 ja RS:X klassidele finaalsõitudega ning teistele klassidele veel mitme fliidisõiduga.

Päeva peale tugevnenud tuuleoludes viimasena finaalsõidud pidanud RS:X klassis kujunes otsustava sõidu finiš päris dramaatiliseks - vaid üliväikese edumaaga võttis regati esikoha Ingrid Puusta (NYCS) Riho Roomet Punga (TPLK) ees. Kolmanda koha surfas välja lätlane Namejs Dreimanis, olles ühtlasi parim juunior, ning poolfinaali võitnud Gregor Schneider (TPLK) tuli lõpptulemusena neljandaks.

Klassis Techno 293 Youth U17 lunastasid fliidisõitude tulemuste alusel endale otsepääsu finaali Läti purjelaudurid Anija Punte, Elizabete Mengele ja Emils Punte. Poolfinaali võidu järel liitus nendega otsustavas sõidus kaasmaalane Kristaps Dzirnieks. Võistluse esikoha sõitis välja Anija Punte, Mengele saagiks jäi teine ja Emils Puntele kolmas koht. Parim eestlane oli Daniel Schneider (TPLK) kuuenda lõpptulemusega.

Techno 293 Junior U15 klassis olid finaalis vastamisi lätlased Matiss Punte, Jekabs Ceze, Edijs Busmanis ja poolfinaali parimana ka Rolands Lovnieks. Finaalis ületas finišiliini esimesena Punte, võistluse teise koha sai Ceze ja kolmandaks tuli Busmanis. Parima eestlase ja ühtlasi parima tüdrukuna sai Margaret Kalm (TPLK) kuuenda koha.

Lohesurfiklassis Formula Kite, kus regati raames peeti maha ka tänavused Eesti meistrivõistlused, saavutas kuldse tulemuse Madis Kallas (KTE) Ranno Rummi (KTE) ja Silver Kattai (KTE) ees.

Techno 293 Minim U13 klassis võidutsesid taas lätlased. Esikoha saavutas Davis Mazais, teise Viktorija Gailuma ja kolmanda Valters Videnieks. Eestlastest võistles selles klassis vaid Emma Viktoria Millend (TPLK), kes sai seitsmenda koha.

Formula klassis kujunes esikolmiku järjestuseks lätlane Janis Preiss, Martin Ervin (Team Extreme) ja lätlane Janis Rencis. Parim Master oli Preiss ja parim Grand Master Ervin.

Klassis Techno 293 O17 oli regati tugevaim lätlanna Aleksandra Kaupa eestlanna Iris Robyn Talgre (TPLK) ees.

Raceboard purjelaual oli võistluse parim Juris Dreimanis Lätist, järgnemas Andrus Jõgi (Puri) ja Kalev Allikveer (Puri).

RS:X klassis võistles 11, Raceboard klassis 3, Techno 293 Minim U13 klassis 8, Techno 293 Junior U15 klassis 9, Techno 293 Youth U17 klassis 12, Techno 293 O17 klassis 2, Formula klassis 19 ja Formula Kite klassis 5 sportlast. Rahvusvahelisel võistlusel oli esindatud viis riiki: Eesti, Läti, Leedu, Venemaa ja Ukraina.

Estonian NeilPryde Baltic Cup oli EJL Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja etapp klassidele Techno 293 Minim U13, Techno 293 Junior U15, Techno 293 Youth U17, RS:X ja Formula ning NeilPryde Baltic Cup sarja etapp kõigile võistelnud klassidele. Samuti oli regatt Formula klassis European Cup osavõistlus ning seal peeti maha Formula Kite klassi Eesti meistrivõistlused. Formula ja Formula Kite klassidele on Estonian NeilPryde Baltic Cup ühtlasi maailma edetabelis arvesse minev võistlus.

Klassidele Techno 293 Junior U15, Techno 293 Youth U17 ja RS:X koosnes võistlusformaat reedest pühapäeva ennelõunani merel toimunud fliidisõitude seeriast ja pühapäeva pärastlõunal kalda lähistel lühirajal purjetatud vaatemängulistest finaalidest. Finaalid koosnesid poolfinaalist, kus purjetasid fliidisõitude seeria paremusjärjestuses 4.-10. koha võistlejad, ja finaalist, kus võistlesid fliidisõitude seeria paremusjärjestuse 1.-3. koha omanikud ning poolfinaali võitja. Kuldfinaalis selgusid regati esikolmik ja 4. koht. Finaalsõite kommenteerisid kaldal Andreas Remmel ja Rimo Timm ning neile oli võimalik reaalajas kaasa elada nii Pirita jõe idapoolse muuli merepoolses otsas kui internetis Postimees Online otseülekande vahendusel, mida saab järelvaadata siin.

Ülejäänud klassidele koosnes võistlusformaat kolme päeva jooksul peetud fliidisõitude seeriast.

Estonian NeilPryde Baltic Cup'i korraldas klubi Team Extreme koostöös Eesti Purjelaualiidu, Eesti Lohesurfiliidu ja Eesti Jahtklubide Liiduga.

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused koosnevad kokku kaheksast regatist:
1) 26.-28. mai Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, F18
2) 2.-4. juuni Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Techno 293, RS:X, Formula
3) 9.-11. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid RS Feva, 29er, F18
4) 16.-18. juuni Baltic Cup Estonia (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula
5) 14.-16. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er
6) 25.-27. august Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
7) 8.-10. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
8) 22.-24. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18, Techno 293, RS:X, Formula

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is

NeilPryde Baltic Cup sarja kuulub kolm võistlust:
1) 12.-14. mai Lithuanian NeilPryde Baltic Cup
2) 16.-18. juuni Estonian NeilPryde Baltic Cup
3) 4.-6. august Latvian NeilPryde Baltic Cup
Sarjas võistlevad klassid Techno 293, RS:X, Formula, Raceboard ja Formula Kite.

Estonian NeilPryde Baltic Cup'i läbiviimist toetasid NeilPryde, Tähtreklaam, Omaraamat ja Jaani Lihapood.

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Matek, LTT, Eesti Meedia ja Strand. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles