Londoni põlenguohvrite arv kasvas kümnete inimeste võrra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänane vaade Grenfell Towerile.
Tänane vaade Grenfell Towerile. Foto: Marko Djurica/Reuters/Scanpix

Londoni tornelamu põlengus hukkus või jäi kadunuks 79 inimest, teatas täna politsei. Varem olid võimud kinnitanud, et ohvreid oli 58.

«Pean kahjuks ütlema, et tänahommikuse seisuga on meie andmetel 79 inimest surnud või kadunud, paraku pean eeldama, et nad on surnud,» ütles politseiülem Stuart Cundy täna ajakirjanikele.

Londoni lääneosas asuvas 24-korruselises Grenfell Toweris puhkes tulekahju ööl vastu 14. juunit. Varem kuni 600 inimest majutanud hoonest jäi järele vaid ärapõlenud vare.

Politsei on ametlikult seni tuvastanud vaid viis ohvrit, korrakaitsjad on hoiatanud, et osa säilmeid võib jäädagi tuvastamata. Cundy lisas, et otsingud kõrghoones jätkuvad.

«Me mõistame, et see on inimestele uskumatult masendav aeg ning püüame teha nii kiiresti kui võimalik,» ütles politseiülem, lubades põlengu asjaolude väljaselgitamiseks põhjalikku uurimist ja süüdlaste vastutusele võtmist.

Cundy hoiatas, et ohvrite arv võib veelgi muutuda.

«Arvan, et Grenfell Toweris võis viibida inimesi, kelle kadumisest ei teata,» ütles politseiülem. «Samamoodi võib olla inimesi, kellel õnnestus tulest pääseda ning kes ei ole mis tahes põhjustel sellest oma lähedastele teatanud.»

Eile teatasid kaks ministrit Briti meediale, et  fassaadikatteks võidi kasutada materjali, mis on Ühendkuningriigis seadusega keelatud.

Ekspertide hinnangul aitas hoone fassaadikate, mis sisaldas isolatsiooni, levida leekidel kiiresti mööda hoone seina üles. Mõned ekspertidest ütlesid, et nad pole varem näinud tulekahju niivõrd kiiret levikut.

Kaubandusminister Greg Handsi sõnul viib valitsus läbi kiireloomulist inspektsiooni umbes 2500 sarnases kõrghoones üle Suurbritannia, et hinnata nende turvalisust.

Nii Hands kui ka rahandusminister Philip Hammond ütlesid televisioonis, et Grenfell Toweri hiljutisel renoveerimisel kasutati fassaadikatteks materjali, mis tundub olevat Suurbritannias seadusega keelatud.

Hands rõhutas, et ametnikud praegu ei tea täpselt kõiki üksikasju möödunud aastal toimunud renoveerimisest.

Grenfell Toweri ohvrite mälestamine Londonis sündmuskoha lähedal. Fotod: REUTERS/Marko Djurica /Scanpix
Grenfell Toweri ohvrite mälestamine Londonis sündmuskoha lähedal. Fotod: REUTERS/Marko Djurica /Scanpix Foto: MARKO DJURICA/REUTERS
Foto: MARKO DJURICA/REUTERS
Foto: Jonathan Brady/PA Wire/Scanpix
Foto: Jonathan Brady/PA Wire/Scanpix Foto: Jonathan Brady/PA Wire/PA Images
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles