Kohus võtab Sumeratelt kodu (18)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Helilooja Lepo Sumerat enne ootamatut surma piinanud hirm oma kodust ilma jääda hakkab nüüd, 17 aastat hiljem reaalsuseks saama – ringkonnakohus otsustas, et Sumerate perekonnal pole õigust Tallinna südalinna korterile, kus nad on elanud üle 30 aasta.

Ringkonnakohus otsustas möödunud nädalal, et Tallinna linn eksis 2003. aastal, kui otsustas erastada Gonsiori tänava ligi 140 ruutmeetri suuruse korteri Sumerate perele ning jättis korteri tagastamata või kompenseerimata korteri õigusjärgse omaniku järeletulijale.

See järeltulija on Briti kodanik Edgar Kurgo, kelle emalt praegu Sumerate kasutuses olev korter natsionaliseeriti. Nimelt oli Inglismaal elava Edgari ema Johanna Kurgo lahkunud Eestist ja Gonsioni tänava korterist NSV Liidu ja Saksamaa vahel 1941. aastal sõlmitud kokkuleppe alusel. Korteri oli nõukogude okupatsioonivõim jõudnud juba natsionaliseerida.

Kommentaarid (18)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles