Maraton juhatab sisse võidupüha

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Mustasaar tuleb homme võidupüha maratonile mullust võitu kaitsma.
Mario Mustasaar tuleb homme võidupüha maratonile mullust võitu kaitsma. Foto: Tanel Pihelgas

Homme kuuendat korda toimuval Pärnumaa võidupüha maratonil toovad jooksjad Torist Pärnusse võidutule ja poolmaratoni distantsil on oodata tulist võitlust esikoha nimel pärnakate vahel.

Võidupüha maratoni peakorraldaja Vahur Mäe teatel ei erine maraton tänavu laias laastus eelmisest. Rada on sama ja jooks moodustab endiselt osa võidupüha üritustest. Homme kell 12 süüdatakse Toris Eesti sõjameeste mälestuskirikus võidutuli, mille toovad jooksjad kell 15 Torist lähtuval maratonidistantsil Pärnusse, kust see viiakse kell 19.15 soomukiga võidupäeva paraadi paika Rakverre.

“Eks korraldustoimkond ürita alati kõike varasemast paremini teha, aga suures plaanis tänavu midagi uut ei ole,” kinnitas Mäe. “Võib-olla on raja ääres rohkem sinimustvalgeid ja ergutajaid, kes toimetavad ametlike teeninduspunktide väliselt. Oleme pingutanud, et rajateenindus, mis pikamaajooksul ülioluline, oleks tasemel. Palava ilma puhuks on rajal niisutussvammid ja dušid.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles