Prokurör küsis kolm inimest surnuks sõitnud mehele kümme aastat vangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mullu suvel Aseris kolm inimest surnuks sõitnud Jaan Piim peaks prokuröri nõudel kümneks aastaks vangi minema.

28-aastase Piima kohtuprotsess jõudis kolmapäeval Viru maakohtus kohtulike vaidlusteni, mille käigus kinnitas prokurör veelkord, et Piima süü ränga liiklusõnnetuse põhjustamises on tõendatud ning mehel tuleks kanda selle eest kümneaastast vangistust.

Ühtlasi nõudis prokurör Piimalt mootorsõiduki juhtimisõiguse võtmist kolmeks aastaks ning ühele kannatanule mittevaralise kahju katteks 50 000 euro maksmist.

Kaitsja ja Piim taotlesid süü ümberkvalifitseerimist liiklusõnnetuse põhjustamiseks ettevaatamatusest ning karistuse määramist mitte üle nelja aasta, kusjuures sellestki tuleks vaid üks aasta reaalselt trellide taga veeta. Tsiviilhagi Piim aga ei tunnistanud.

Kohus kuulutab lahendi 14. augustil.

Piim tunnistas end juuni alguses küll süüdi, ent samas rõhutas, et pani teo toime ettevaatamatusest. Loe lisaks: Kolm sõpra surnuks sõitnud Jaan tunnistas end kohtus süüdi, kuid esitatud süüdistusega ei nõustu

Traagiline õnnetus juhtus möödunud aasta 30. juulil kella 20.59 ajal Ida-Virumaal Aseri vallas Tallinna-Narva maantee 126. kilomeetril asuvas Koogu külas, kus Piim kaotas Olerexi tanklast välja sõites kontrolli enda BMW üle ning auto libises parempöördele minnes tagaosaga vastassuunavööndisse. Narvast Tallinna suunas liikunud liinibussi roolis olnud 40-aastasel naisel ei õnnestunud paraku kokkupõrget vältida. BMW-s kaasreisijatena viibinud 21-aastane mees ja 20-aastane naine hukkusid sündmuskohal. Veel üks kaasreisija, 21-aastane naine toimetati Ida-Viru keskhaiglasse, kus ta suri.

Toona 27-aastane Piim oli oma BMW rooli istudes kaine.

Enne õnnetust oli Piim sattunud mitu korda politsei huviorbiiti just oma sõidustiili tõttu. Tingimisi vanglakaristuse sai Piim 2012. aastal, kui oli juhtinud autot purjuspäi. Esimese karistuse sai ta 2007. aastal kõigest 18-aastasena, kui istus ilma juhiloata autorooli. Tunamullu karistati Piima koguni neljal korral, põhjuseks nii kiiruse ületamine, joobes juhtimine kui ka muude liiklusreeglite eiramine. Viimane karistus, mis määrati liiklusohtliku olukorra tekitamise eest, jõustus kaks päeva enne saatuslikku õnnetust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles