Näituse tänava õlireostuse koristamise arve maksab kinni linn

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maa seest hakkas välja pressima õli.
Maa seest hakkas välja pressima õli. Foto: Kristjan Teedema

​Näituse tänava kortermajade õuel avastatud õlireostus on abilinnapea Valvo Semilarski sõnul likvideeritud ja reostuse levimise ohtu enam ei ole. Järeltööd on aga vajalikud. Seniste tööde arve on 22 000 eurot ja Semilarski sõnul on linnavalitsuse liikmetega arutatud, et see raha tuleks eraldada reservfondist. Küsimus pannakse linnavalitsuse ette tuleva nädala istungil.

Valmidust õlireostuse likvideerimise eest tasuda väljendas linnapea Urmas Klaas juba eelmisel nädalal, sest tema meelest on tegu õnnetuse ja erakorralise juhtumiga.

Näituse 22b korteriühistult, mis seni on olnud tööde tellija, linn Semilarski kinnitusel panust ei oota.

Küll aga on Semilarski sõnutsi võimalus, et reostuse likvideerimise võtab enda kanda keskkonnainvesteeringute keskus, kellega on arutatud ka järeltööde rahastamist.

Olukord Näituse tänava kortermajade õuel, kus asus varem piimakombinaat, on kindlaks tehtud ning on selge, millises mahus oleks vaja töid teha, et muu hulgas lammutada maa seest avastatud mahutid.

Semilarski nimetas, et tööde teine osa läheb umbkaudu maksma 30 000 – 40 000 eurot. 

Planeeringute ja ehitusvaldkonna eest vastutav abilinnapea Jarno Lauri sõnul ei olnud viimastes planeeringutes ega projektides mahutite kohta sõnagi. 

«Planeeringuid tehakse aktuaalsel geoalusel, seal on nii palju infot, kui näha oli,» sõnas ta. Viimati on mahutite kohta infot arhiivist leitud 1950. aastatest pärit joonisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles