F1-sarja pomod läksid aseritega tülli

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton mullu Bakuu tänavaringrajal. F1 sari peaks siia naasma veel kaheksa korda.
Lewis Hamilton mullu Bakuu tänavaringrajal. F1 sari peaks siia naasma veel kaheksa korda. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/SCANPIX

Vormelimaailma kõige säravamad tähed naudivad sel nädalavahetusel Kaspia mere kuldset päikest – F1-sari on teist korda Aserbaidžaanis. Kuigi korraldajate ja sarja ameeriklastest juhtide suhted pole just kõige soojemad, seob asereid F1ga kümneaastane leping.

Pühapäeval peetakse esimest korda F1 ajaloos Aserbaidžaani GPd. Bakuu tänavaringrajal kihutati ka möödunud hooajal, aga siis tunti võistlust Euroopa GP nime all. Küsimus on aga selles, kui kauaks kuninglik vormelisari naftariiki pesa punub. Sealjuures pole Aserbaidžaani potentsiaalne hülgamine kuidagi seotud riiki saatvate süüdistustega inimõiguste rikkumisest, vaid korraldajad on lihtsalt sarja uute omanike sõnavõttudest solvunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles