Poptäht Justin Timberlake sundis F1-sarja ajakava muutma (3)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Timberlake'i kontsert nihutab F1 kvalifikatsioonisõitu hilisemaks.
Justin Timberlake'i kontsert nihutab F1 kvalifikatsioonisõitu hilisemaks. Foto: Chris Pizzello/AP/Scanpix

Oktoobrikuisel F1 USA GPl algab kvalifikatsioonisõit tavapärasest kaks tundi hiljem. Põhjuseks Austini tingrajal toimuv Justin Timberlake’i kontsert, vahendab Motorsport.com.

F1 võistlusnädalavahetuse laupäeval on kindel rutiin – kõigepealt peetakse ära kolmas vabatreening, seejärel on kaks tundi aega, et autod korda seada, ning siis saab stardi kvalifikatsioonisõit. USA GPks on selles graafikus tehtud aga oluline muudatus: vabatreeningu ja kvalifikatsiooni vahe kasvab neljatunniseks.

Vastava palve esitasid rahvusvahelisele autoliidule FIA võistluse korraldajad, et kvalifikatsiooni lõpu ning õhtul ringrajal toimuva Timberlake’i kontserdi vahe oleks väiksem. Nii loodetakse vormelihuvilisi veenda kontserdile jääma ning poptähe fänne varem kohale tulema ning ka spordimelust osa saama.

Muudatus pole aga sugugi meelepärane F1 tiimidele. Väidetavalt avaldasid meeskonnad Aserbaidžaani etapi eel pahameelt, et seni kivisse raiutud rutiini nendega konsulteerimata muutma hakati. Teha pole neil aga midagi – alea iacta est.*

Otsus tähendab teatavat ebamugavust ka Eesti vormelifännidele, sest nüüd algab kvalifikatsioonisõit keskööl varasema kella 22 asemel.

*«Liisk on langenud» ladina keeles
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles