Prantsuse bussijuhid tõmbasid protestiks seelikud selga

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01: MOOD : P
PRN01: MOOD : P Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Teisipäeval läksid bussijuhid Prantsusmaal tööle seelikutes ja kleitides, protestimaks tööandja eeskirjade vastu, mis isegi palava ilmaga keelavad lühikeste pükste kandmist. 

CFDT Semitani bussijuhtide sõnul on ettevõte riietusnõuded absurdsed, eriti pidades silmas riiki tabanud kuumalainet. Sel ajal kui meestel on lühikeste pükste kandmine bussiroolis keelatu, võivad naised tööl käia seelikutes, vahendab IBT.

«Me ei mõista taolist keeldu: reisijad isegi ei näe meid,» kommenteeris üks bussijuht. Rootsis on taoline protest olnud edukas ning bussijuhid võivad nüüd palavatel päevadel ka lühikestes pükstes tööle tulla. Suurbritannias ilmus aga kõnekeskuses töötav Joey Barge tööle roosas kleidid, et naistega võrdseid riietustingimusi, mispeale juhatus riietuseeskirjades ka muudatuse tegi ning lubab nüüd meestel tööl lühikesi pükste kanda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles