Iraani julgeolekujõud tabasid terrorirünnakuid kavandanud meesterühma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud parlamendihoone juures. Politseipatrullide arvu suurendati pärast kuu alguse terrorirünnakut.
Politseinikud parlamendihoone juures. Politseipatrullide arvu suurendati pärast kuu alguse terrorirünnakut. Foto: Vahid Salemi/AP

Iraani julgeolekujõud tabasid terrorirünnakuid kavandanud meesterühma, kes olid seotud sunniitliku äärmusrühmitusega Islamiriik (IS), teatas laupäeval luureministeerium.

Ministeeriumi andmetel plaanisid mehed rünnakuid korraldada mitmetes linnades.

Haarangu käigus konfiskeeriti kolm Kalašnikovi automaati, kolm pommivööd, kolm pommidetonaatorina kasutatavat mobiiltelefoni, suur kogus laskemoona ning mitmesuguseid lõhkeseadeldiste valmistamiseks kasutatavaid tehnilisi vahendeid ja tööriistu.

Ministeeriumi avalduses ei täpsustatud kinnipeetud meeste arvu ega ka seda, kus haarang aset leidis.

Kuu algul sai Iraanis Islamiriigi terrorirünnakus surma 17 inimest.

Iraani revolutsioonikaart hoiatas eelmisel nädalal, et nende raketirünnakud Islamiriigi vastu Süüria idaosas võivad korduda, kui äärmuslased peaksid ohustama Iraani julgeolekut.

"Kui IS astub samme meie julgeoleku ohustamiseks, tulevad kindlasti uued ja võimsamad raketirünnakud," ütles revolutsioonikaardi ülem Ramazan Sharif Iraani riigitelevisiooni teatel.

Päev varem tulistas Iraan IS-i positsioonide pihta Süüria idaosas kuus raketti, Sharifi sõnul oli rünnak "edukas, kuid piiratud".

Raketirünnak korraldati vastuseks juuni algul toimunud rünnakule Iraani parlamendile ja pühamule, milles hukkus 17 ja sai vigastada üle 50 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles