Euro võib alustada aastatepikkust tõusu (3)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. juulist ootab ees rida maksumuudatusi.
1. juulist ootab ees rida maksumuudatusi. Foto: SCANPIX

Euro võib alustada aastaid kestvat kallinemist, sest euroala majandus on paranemas ning keskpankurid võivad olla sunnitud rahapoliitika normaliseerimisega alustama.

Selle asemel, et dollari tõusule ja USA majanduskasvu paranemisele panustada, on investorid kaalumas võimalust, et dollari parimad päevad on pärast rekordilist tõusu läbi. Nüüd on kauplejad panustamas hoopis sellele, et 5,1 triljoni dollari suurusel turul tõuseb rambivalgusesse euro, kirjutab Äripäev.

Esialgu tundub, et euro ei ole taolise positsiooni hõivamiseks parim kandidaat. Regioonis on negatiivne hoiuse intressimäär ja Euroopa Keskpank ostab iga kuu varahindade ja majanduse toetamiseks võlakirju. Samas on poliitilised riskid vähenenud, euroala majandus on taastumas ja ökonomistid näevad, et keskpanga rahatrükki hakatakse peagi koomale tõmbama. Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles