NASA tõi maavälise elu leidmise väidetesse selgust

Kaur Maran
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NASA kujutis kosmoselaevast jäise kuu Enceladuse pinna kohal. Enceladust peetakse üheks tõenäosemaks Maavälise elu leiukohaks Päikesesüsteemis. Pilt on illustreeriv.
NASA kujutis kosmoselaevast jäise kuu Enceladuse pinna kohal. Enceladust peetakse üheks tõenäosemaks Maavälise elu leiukohaks Päikesesüsteemis. Pilt on illustreeriv. Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Hoolimata häkkeritegrupi Anonymous avaldatud videos esitatud väidetest ei ole NASA kosmoseagentuuri teadusjuhi kinnitusel leidnud tõendeid maavälisest elust.

Möödunud nädalal hakkas internetis levima Anonymousi video, kus tuntud häkkerite grupp teatas, et NASA on leidnud maavälist elu ja valmistub uudist peagi avalikustama.

Eilseks jõudis video tõmmata nii palju tähelepanu, et sellele reageeris ka NASA teadusjuht Thomas Zurbuchen.

«Vastupidiselt teadetele ei ole NASA-lt oodata teateid Maa-välise elu kohta,» teatas Zurbuchen Twitteri vahendusel. «Kas me oleme Universumis üksi? Kuniks me seda ei tea, on meil missioonid, mis võivad sellesse küsimusse selgust tuua.»

Anonymousi videos toodud väited pärinevad seejuures mitte häkitud dokumentidest, vaid tunnistusel, mille Zurbuchen andis Esindajatekoja Teadus-, Kosmose- ja Tehnoloogiakomitee ees, kus kirjeldas NASA tehtud edusamme kosmilise elu otsimises.

Muu hulgas ütles ta ka järgnevat: «Kui võtta arvesse kõik elu otsimise tegevused ja missioonid, oleme me ühe pretsedenditu ja murdelise avastuse künnisel.»

Näib, et Anonymous haaras kinni just selle lause teisest poolest. Nagu kirjutab Space.com, on avastuse künnisel olemine siiski väga kaugel elu leidmise kinnitamisest.

Zurbucheni aprillis antud tunnistust saab näha siin:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles