Rosnefti tabas laialdane küberrünnak

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rosnefti logo. Foto on illustratiivne.
Rosnefti logo. Foto on illustratiivne. Foto: Sergei Karpuhhin/Reuters/Scanpix

Vene naftafirma Rosneft teatas täna, et on sattunud hiiglasliku küberrünnaku alla, vahendab Financial Times.

«Firma serveritele on korraldatud võimas häkkerirünnak. Me loodame, et see pole seotud käimasolevate juriidiliste protseduuridega,» kirjutas Rosnetf oma Twitteri kontol.

Firma teatas, et tootmist rünnak ei mõjuta: «Häkkerite rünnakul võivad olla tõsised tagajärjed, kuid tänu sellele, et firma lõi tootmisprotsessi haldamiseks tagavarasüsteemi, ei ole õli tootmine peatunud.»

Ettevõte on edastanud vajaliku informatsiooni ka korrakaitseagentuuridele.

Rosneft käib praegu kohtuteed konglomeraat Sistemaga, millelt nõuab kolme miljardi dollari suurust valuraha, väites, et see röövis 2009. ja 2014. aasta vahel firma Bashneft varasid. Rosneft on nüüd Bashnefti omanik.

Kohtuasja nähakse laiemalt vaenuna Rosnefti ülema Igor Setškini ja Sistema oligarhist omaniku Vladimir Jevtušenkovi vahel. Jevtušenkov viibis 2015. aastal kolm kuud koduarestis Bashnefti ostuga seotud petturluse süüdistustega seoses.

Eile käskis Vene kohus külmutada Jevtušenkovi osakud Venemaa suurima mobiilioperaatori MTSi ja kahe teise firma juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles