Margus Kiiver: Poola – kas eestlaste uus rallimeka?

Margus Kiiver
, Autospordivaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja tema kaardilugeja Martin Järveoja võistlushoos.
Ott Tänak ja tema kaardilugeja Martin Järveoja võistlushoos. Foto: DIEGO LIMA/AFP/Scanpix

Eesti rallifännide lemmikralli on autoralli MM-sarjas varem olnud Soome ralli. Lihtne minna ja omal ajal võimendasid masse liikuma Markko Märtini ja Michael Parki tulemused, mille kroon oli 2003. aasta Soome MM-ralli võit. Täpset arvu ei osata öelda, kuid 2003.–2004. aastal on mängitud arvuga 10 000. Umbes niipalju võis olla raja ääres eestlasi. Arvan, et isegi rohkem. Nüüd on asjad muutunud ja usun, et vähemalt niipalju, kui isegi mitte rohkem Eesti rallifänne võtab sellel nädalavahetusel suuna Poola, Mikolajki väikelinna poole, mis on autoralli MM-sarja tänavuse kaheksanda etapi süda. 

Eesti rallifännide ootused on suured, Ott Tänak ja Martin Järveoja said Sardiinias esimese võidu pinge õlgadelt maha ja on ka Poolas kindlasti ühed soosikud. Tänaku enda sõnul on see tema jaoks sarja üks lemmikralli, aga ei saa unustada, et ta pole MM-sarjas ainus, kellele meeldivad kiired, looklevate kurvide ja hüpetega Poola kruusateed. Ja kui korraks maha suruda rahvuslik uhkus, on hea meel, et nii nagu kõigil tänavustel rallidel on võitja ennustamine väga keeruline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles